Rebellängeln Citerar: Euronymous,ex-MAYHEM

Veckan har – förutom en invigning av Heave Metal-bryggeriets lokaler (som firats med buller och bång, och bilder kommer i alla kanaler så småningom… även jag är nyfiken, då jag helt enkelt inte kunde närvara) bjudit på lite av ett tema: mörker, ondska, black metal. Du har fått en krönika om världens ondaste skiva, en förklaring om hur det går till att lura sina barn i distortionens klor och recension av stout med häftigt namn. Ett knippe riktigt bra skivor har det tipsats om, och en bra bok i ämnet. Kort sagt – det har matats på med material, och vi närmar oss slutet på temat. Snart. Innan dess vill jag ändå peka på lite av lockelsen med musik inspelat av dårar som rör sig på skuggsidan av världen, och vi ska smygstarta den kollen med dagens Citat.

Det kommer från den numera bortgångne Euronymous (ex MAYHEM), som mördades av Greven/Varg Vikernes (från BURZUM), och jag tycker att det fångar essensen i varför det är fascinerande med black metal i allmänhet.

”Abruptums album ”Obscuritatem Advoco Ampléctere Me” är det jävligaste som någon spelats in. Det är inte vanlig musik, utan femtio minuters ondska. De torterade varandra brutalt i studion och man hör att dom lider. Jävligt bra! Vanliga människor ska frukta den skivan.”

Euronymous, MAYHEM

Sug på den. ”De torterade varandra brutalt…” Vi vanliga Svenssons kanske inte skulle tycka att det var en naturlig sak att göra en fredagkväll medan vi spelade in resultatet direkt, men.. ja. Det är tydligt att den inställningen har drivit genren till ställen den kanske inte skulle ha nått annars. Bilden är på Pelle ”Dead” Ohlin och Öystein Aarseth, a.k.a Euronymous (till höger)!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *