Rebellängeln Citerar: Joey Tempest, EUROPE

Äh, jag är inne i en sån där period som kommer ibland, när det är soft rock som gäller. Bra sång, lätta melodier. Spelar JOHN NORUMs soloplattor ”Face The Truth” och ”Optimus”, gamla PHENOMENA, Y&T och, förstås, EUROPE. Som vanligt när sådant händer så letar jag lite, utökar skivsamlingen med en eller annan godbit och läser en del.

I samband med det hittade jag den här intervjun med Joey Tempest från just EUROPE, där han pratar en del om hur ett band kan resonera om att släppa en ”signaturmelodi” som deras The Final Countdown. intressant läsning, även om det är på engelska. Det tror jag nog att du fixar ändå va?

On our way to Download in 2012, we actually discussed the possibility of not playing ’The Final Countdown’. I suggested that not playing it might be more exciting than playing it, what with the world’s press watching and so on. John Norum wasn’t convinced at all. We ended up not making it to Download that year (due to the weather and travel delays), so we took that as a sign that dropping ’The Final Countdown’ would be a very bad idea!

Joey Tempest, EUROPE

…bra beslut, tänker jag. Om jag var i publiken skulle jag nog bli besviken om den inte spelades, även om jag kan tänka mig att bandet är rätt less på den vid det här laget…

Så, som avslutning – gillar du sån musik? Då har du väl verkligen inte missat Tipset Q5. Verkligt bra platta!

1 reaktion på ”Rebellängeln Citerar: Joey Tempest, EUROPE”

  1. Skulle jag vara i publiken och de skulle skippa ”The Final Countdown” till förmån för en annan tidig låt skulle jag bli överlycklig. Tänk dig Memories, Dance The Night Away, Children of this time, The King will return eller Wasted Time eller Treated Bad Again eller Ninja eller Danger on the track eller Love chaser eller Lights and shadows eller Tower’s Callin’ eller ja, vilken annan låt som helst!!!

    Jag skulle bli överlycklig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *