Rebellängeln Tipsar: AMBUSH ”Infidel”

De senaste veckorna har inte bara covid-19 härjat i Rebellängelns liv – framförallt tycks ett heavy metal-virus ha satt sig i kroppen och vägra släppa taget. Är det någon form av feber som drabbat undertecknad så är det febrig längtan efter klassisk melodiös heavy metal, och gosse: snacka om att AMBUSH har kommit till undsättning! ”Infidel” är årets platta, och med tanke på hur många varv den här har rullat redan så blir det antagligen knepigt att knuffa den från tronen som just årets klassiska heavy metal-platta. Den är ruggigt bra, och sitter numera som berget för undertecknad. 
Musikaliskt kommer man faktiskt rätt långt genom att bara kolla in omslaget. Det låter..ganska på pricken som det ser ut. Ett brinnande träd/kors, skräckfåglar/örnar som flyger mot en mörk himmel där berg skymtar i bakgrunden medan kåpförsedda ansiktslösa figurer står samlade? Jajamen, säger jag! I låtväg heter det saker som Leave Them To Die, The Summoning, The Demon Within, Iron Helm Of War eller Lust For Blood, och det som bjuds är alltså genomgående riktigt stark och klassisk hårdrock. Inte en enda låt är dålig (sämst är nog faktiskt inledande titelspåret, tycker jag. Paradoxalt nog.)
Och så finns det ett par ess också.
Dels i form av några riktigt jävla bra låtar. Yperite och Heart Of Stone är skivans starkaste spår, och sådana där som biter sig fast extremt hårt. Även Hellbiter måste nämnas, kanske främst för att det låter så mycket MÖTLEY CRÜE att det är nästan skrattretande. Såväl inledningsriffet som just svänget och enkelheten i det bakomliggande trum- och basspelet får dig garanterat att tänka på Looks That Kill, sen kommer sången in och det blir en helt annan sak. Även sången i övrigt ska nämnas som ett av dessa ess. Oskar Jakobsson har en pipa som passar otroligt väl för just den här typen av musik, och nyttjar det till fullo på ”Infidel”.

AMBUSH är svenska. Förutom nämnda Jakobsson på sång så består bandet av Adam hagelin och Olof Engkvist på gitarr, Ludwig Sjöholm på bas samt Linus Fritzson på trummor – och visst är det extra kul när man kärar ner sig i en platta som dessutom gör att man kan få pusha och peppa landsmän! Växjö är ”hemma”, men med tanke på vilken potential grabbarna sitter inne med så är det väl världen i stort som utgör hemmaplan snart. Det gäller liksom bara att rätt virus vinner. Bort med covid-19 så AMBUSH kan ut och spela. Fram med heavy metal-viruset så folk blir smittade och sprider vidare ordet.
Lika bra att du börjar med det senare här och nu.
”Infidel” är årets bästa heavy metalplatta så här långt. Med råge! 

1 reaktion på ”Rebellängeln Tipsar: AMBUSH ”Infidel””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *