Rebellängeln Tipsar: AVENGER ”Godless”

Idag ska Rebellängelns Tips handla om vänskap. Musik också, såklart, men vi tar det om en stund. Först ska vi prata lite om det där med vänskap och hur många olika sorter det finns.

Nära och intensiv, du vet av den där sorten som nästan innebär att det inte är vänskap utan familjeband – det är något som jag ska erkänna att jag är ganska dålig på. I alla fall har jag blivit det med åren, jag var nog bättre på det förr. Grejen är att jag dels är ganska lat och hemkär och därför liksom släpper taget lite över tid, och dels nog lite egoistisk. Värderar egentid högt. Det är inte några egenskaper jag kan påstå att jag är stolt över, och känns lite fult till och med, men vid 46 års ålder är det bara att erkänna att det är så det är. Går nog att ändra om man vill, men det var ju just det… att jag liksom inte vill, innerst inne.

Många och lite mindre intensiva relationer och vänner? Det är däremot något jag trivs med och har mycket av.

Det knepiga blir när det hamnar mitt emellan liksom. För att det ska leva kvar krävs det att den andra parten är bra och drivande i kontakten. Enter: Jocke. Jocke är en fantastisk människa som klarar just det, och därför ska han hyllas. Vi träffades första gången på ett gym som vi båda jobbade i närheten av, och som hårdrockare har en tendens att göra så märker man en like direkt (tröjan kan ha varit en give away, inte många tränar i en MORBID ANGEL-tischa om man inte gillar dem!) och börjar prata. Sedan dess har undertecknad bytt jobb och gym och liksom som vanligt dragit ner lite på kontakten – men Jocke är som en evighetsmaskin och håller fast vid den där vänskapen på en alldeles perfekt nivå, och det är alltid lika kul att ses eller surra eller messa. Hail dig, Jocke!

Dessutom har karl’n en utsökt smak och ger bra tips om lite mer obskyra saker som han tror att jag borde gilla. Som dagens platta, ”Godless” med tjeckiska AVENGER. När han skickade det tipset hade skivan bara två varv under bältet, men med beskrivningen ”det blandas svensk döds med en del Morbid Angel” tycker jag han prickar in det fint. Lite black i mixen också så är du hemma och vet hur det här låter.

Extra roligt tycker jag det faktumet är att om man kollar in skivan på Metal Archives så får man alla titlar på tjeckiska. Och en skiva med titeln ”Godless (…Assuming The Throne Of Immortality…). På Spotify är det som du ser nedan engelska titlar och bara ”Godless” som titel. Det där med omväxling verkar ändå ligga för dem i bandet, innan de gick under namnet AVENGER var det ASTAROTH som gällde. Och nu har de bytt till BOHEMYST. Omväxling förnöjer?

Här och nu ska det dock firas vänskap på dunderspår som Even To The Bone’s Marrow, Execution Of The Soul, In The Darkness och Forever Against. Riktigt bra platta detta – tack kompis!

2 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: AVENGER ”Godless””

 1. Tack Robban. Det värmde fan.
  Det är kul att hålla kontakten, du är ju en jäkligt trevlig och bra snubbe. Hade det inte varit för Corona skiten hade vi säkert träffats på någon konsert och checkat läget ☺. Nu jobbar man hemma. Inga live konserter, ingen fotboll live. Livet är lite på paus. Tur att man fortfarande kan hitta bra musik.
  Men jag har garanterat fått fler bra tips av dig än tvärtom.
  Avenger tipsade Anders Schultz om efter att jag tipsat om Armoured Angels – Angel of the sixth order. Den plattan älskar jag. Peter på I hate som tipsade mig om den?.
  Hoppas vi kan ses framåt. Ta en burgare och en vitlöksöl på Bröderna Olssons kanske?
  Vi höres…
  Jocke…

  1. Chief Rebel Angel

   Tack själv Jocke – för alla tips och allt ”tjöt”.
   Förhoppningsvis släpper saker upp snart så ett normalt liv kan åstadkommas. Då tar man ju gärna lite snack och en bärs! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *