Rebellängeln Tipsar: CHRONUS ”Idols”

Förra veckan: old school och nostalgiska vibbar med lite country-style
Denna veckan: sprillans förskt och modernt, där vibbarna snarast hämtas från moderna storheter som GHOST och MASTODON.
Som vanligt svänger det friskt i Rebellängeln Tipsar, och vi rör oss mellan såväl tidsåldrar som genrer utan restriktioner. 
”Idols” från Helsingborgsbandet CHRONUS är en sån där skiva som flera i min närhet hypat lite, och som liksom blev bofast när jag väl gav den en riktig chans. Den senaste tiden är det den klart mest spelade skivan hos undertecknad, och det beror egentligen bara på en enda sak: låtmaterialet är riktigt starkt från start till mål. Det finns faktiskt ingen låt på dessa 10 stycken över totalt ca 35 minuter, och det är såklart smart av bandet att hålla det så och inte falla för frestelsen att brodera ut ”Idols” mer, med risk att spä ut den här potenta och starka soppan. 
Musikalisk står man kanske inte för något som är världsunikt, men jag tycker att man har en egen vibb och ett sväng som ändå ger en alldeles egen identitet. Det gör inget att det känns var man hämtar inspiration från, för det är just inspiration vi pratar om – inte kopierande. 
I vanliga fall brukar eder guide i skivdjungeln försöka lyfta fram de starkaste låtarna på en skiva, och på sätt och vis ska vi göra det den här gången också men det kräver ett extra förtydligande: alla låtar är verkligen bra, så bara för att en speciell låt inte nämns här så betyder inte det att den är dålig. Det är bara det att Mountains Of Madness, Sheperd, Pharos och Memories har kliat mig lite extra bra och på rätt ställe. Framförallt är jag förtjust i Pharos, där jag tycker att CHRONUS träffar mitt i prick. 
Bandet i sig är en kvartett, detta är andra given efter den självbetitlade debuten 2017 och herrar Sebastian Axelson (sång och gitarr), Svante Furevi (gitarr), Adam Kapusta (trummor) och Oliver Delander (bas) håller verkligen på att sätta sig i en intressant position.
Den musik man spelar är väl anpassad för att anskaffa nya fans i samband med exempelvis festivaler, och jag kan se framför mig hur idogt spelande kommer att vinna en alltjämnt växande skara av supportrar. Det gäller bara att det blir tillåtet med gig och festivaler så ligger vägen mot även kommersiell framgång öppen.
Rent skapandemässigt är man redan framme. ”Idols” är en riktigt stark platta som du behöver ge speltid! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *