Rebellängeln Tipsar: DARKENED NOCTURN SLAUGHTERCULT ”Necrovision”

Det här med tipsandet, att ungefär en gång per vecka komma med ett skivtips och lite tankar runt varför, det har varit igång ett tag nu. Närmare fem och halvt år, med små pauser för sommar- och jullov, men ändå har säkert närmare 200 tips avverkats vid det här laget. Och varje gång vi närmar oss påsk så har det varit en liten specialare, då Tipset ifråga har fått anta en blasfemisk, antikristen eller rent av satanisk form som någon sorts anti-rörelse till påskfirandet. Den traditionen ska vi inte bryta i år heller, och till vår hjälp tar vi tyska DARKENED NOCTURN SLAUGHTERCULT med deras giv från 2013, ”Necrovision”. Precis som omslaget antyder är det här inte frågan om något subtilt daltande med mörkrets makter a la’ GHOST – nä, här går vi all in och dyrkar fanskapet, så att säga.

Kan du så tycker jag att du verkligen ska köpa eller på annat sätt försöka få tag i ett fysiskt exemplar av skivan, för de bilder som pryder innerkonvolut/booklet är rent av fantastiska. Bandet i fråga har spökat ut sig å det grövsta (man konkurrerar lätt med WATAIN här) och härjar runt på bilderna, men dessutom har man sprängt in bilder från seancer, tagna från typ 30-talet eller så, och eftersom det som mellanspel mellan en del låtar ges ljudsessioner som motsvarar detta så blir helheten väldigt snygg. Skulle du nu inte få tag i ett fysiskt ex så ska du ändå inte misströsta, för skivan blir inte dålig bara för det. Kanske tvärtom, när du enbart koncentrerar dig på den soniska attacken lyfter den måhända än mer?

Låtmaterialet är nämligen det som verkligen sticker ut. Det är varierat, genomarbetet och väldigt väldigt bra.Vi rör oss hela tiden på klassiska black metal-marker, men resan går genom såväl snabbt och aggressivt piskrens som mer melodisk och atmosfärisk black metal i mellantempo där svänget och tyngden står i centrum – och resultatet blir väldigt lyckat. Lyssna till ett spår som In The Hue Of Night, Omnis Immundus Spiritus eller The Eviscerator så förstår du nog precis vad jag menar. Bandet lyckas påfallande ofta hitta den där kärnan där det känns som om alla levererar, oaktat om det är Adversarius basspel, Horrns mäktigt drivna trumspel, riffandet av gitarristen Velnias eller sångaren Onielars gapande. Det bara… klickar. Jag fick tipset om den här plattan från Christofer på Flyg, Audio & Vision, och det är jag väldigt glad för. Jag återvänder påfallande ofta till den eftersom den är ruskigt jämn och bra hela vägen genom. Ett klockrent tips för dig som gillar black metal, måste jag säga.

Tyvärr finns inte den här plattan på Spotify, men jag hittade den i sin helhet på YouTube. Varsågod, här är dryga 40 minuters uppror som passar som allra bäst till påsken!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *