Rebellängeln Tipsar: DOOMSWORD ”Resound The Horn”

”DOOMSWORD kan nog vara något.”
Så enkla ord kan starta en ganska läcker kedja av saker, och i det här fallet var det en kommentar på sociala media (Fejjsbooook) från Jocke som triggade ett sökbeteende, som sedan triggade efterfrågningar (du vet – Linus på Sound Pollution!) och sen en lyssningsfest de luxe!
Du som har ögonen öppna har säkert koll på att just DOOMSWORD varit med lite förr på bloggen, då i samband med låten Soldier Of Fortune som medverkar på ”The Eternal Battle”. Det är en väldigt bra skiva och den första som jag lyssnade in mig på, men det kändes lite trist att skriva ett Rebellängeln Tipsar om samma skiva (även om den är väldigt bra, du måste kolla in även den och får se detta som en form av grundtips till hela bandet DOOMSWORD snarare än en specifik platta), så vi ska kolla på ett lite äldre alster från det här alldeles underbart egna italienska bandet.
”Resound The Horn” är från 2002 och är bandets andra giv efter den självbetitlade debuten strax innan millenieskiftet, och här är musiken – till skillnad från senare i karriären – ännu lite mer råbarkad. Det passar väldigt bra, för det tar fram en känsla av BATHORY’s vikingaskivor i ljudbild och tema, samtidigt som man har den där speciella känslan för att skriva låtar och melodier som gör allt så lätt att lyssna på.
Det är lätt att se karga vindpinade klippiga kuster framför sig när bandet öppnar med episka Shores Of Vinland, och sen radar man upp ess efter ess.
Onward Into Battle.
The DoomSword.
MCXIX
To Those Who Died With Sword In Hand.
Resound The Horn: Odins Hail.
Det är bara att spänna fast sig vid åran och följa med på dessa fantastiska alster. De flesta av dem loggar in runt 7 minuter (ge och ta lite), så det är liksom inget publikfrieri man pysslar med – och ändå så blir det hela så lätt att ta till sig. Det är rätt häftigt.

DOOMSWORD är fem långhåriga drasuter vid namn Deathmaster (gitarr och sång), Wrathlord (trummor), Nidhöggr (bas), The Autarch och The Ancient (gitarr), och man kan läsa sig till att det här gänget är en aning fascinerade av nordisk mytologi och sägner. 
Det hörs i musiken, men som du kanske förstår är det ett hopkok av den känslan och klassisk traditionell heavy metal.
Det finns totalt fem stycken fullängdsskivor med DOOMSWORD.
De där fem orden ”DOOMSWORD kan nog vara något.” satte som sagt igång en riktigt lyssningsfest, och det är roligt att välja en spontan skiva mer eller mindre ur högen för ett Tips. Se det som din första fix. En gratis första drog. Du lär kolla vidare…!

1 reaktion på ”Rebellängeln Tipsar: DOOMSWORD ”Resound The Horn””

  1. Vad kul att kunna bjuda tillbaka lite, du har gett mig många guld tips. Det var Ola Blomkvist som hade I Hate tillsammans med Peter på den tiden som tipsade mig om Doomsword. Olas nya band Dautha släppte första fullängdare n i förrgår. Riktigt bra…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *