Recension: HARAKIRI FOR THE SKY ”Arson”

Musikåret 2018 har ett parl alldeles underbart gnistrande pärlor redan nu. NECROPHOBIC som vi kollade in nyss, tyska EVIL WARRIORS med sin debut ”Fall From Reality” och givetvis TRIBULATION med sitt mästerverk ”Down Below” sticker upp lite över övriga starka verk tycker jag. En fjärde platta att addera till den där absoluta toppen – och som jag inte för mitt liv kan tänka mig att den kommer att ramla ut från den blivande Topplistan – är Österrikiska duon HARAKIRI FOR THE SKY med sin fjärde platta ”Arson”. Genombrottet med förra given ”III: Trauma” följs upp av en rent sagt för jävla stark och vacker historia.

Den går liksom inte att sluta lyssna på. Det borde finnas varningstext på den!

Svart, vacker shoe gaze black metal med så många vackra ögonblick att det är nästan löjligt. Långa, svepande spår att fastna i. Förtrollas av. Rysa av välbehag. Inledande Fire, Walk With Me är finurligt döpt och stark – men det är direkt efter som det verkligen tar av mot den svarta stjärnbeströdda himlen. Låtar som The Graves We’ve Dug, Heroin Waltz, Stillborn, Voidgazer innebär nästan ståpäls bara man skriver deras titlar – och det är förstås betydligt bättre att lyssna på dem. Dessutom bjuder bandet på riktigt utlämnande lyrik, här ett exempel som Bara Metal lyfte fram.. från låten Tomb Omnia:

You never were aware of me since you died certain years before my birth
I’m about your age now, soon to attain the days you lost your vital spark
Although you‘re not my father, I’m nevertheless your daughters‘ brother
We will never meet in person and I’ll never lay roses, just thorns to your grave

Mellanmjölk? Inte direkt va. Speciellt om du kombinerar det med musik som passar så bra, så bra. Matthias Sollak (alla instrument) och MIchael, A.K.A ”J.J” (sång och text) har skapat en skiva som liksom klättrat in i hjärtat på Rebellängeln. Den betygsfemma du ser nedan… den är kanske ine lika stark och lysande som TRIBULATION-plattan, men baske mig: det är länge sen det var så kul och bra att vara deppig. HARAKIRI FOR THE SKY är ett band du ska hålla koll på. Och du börjar förslagsvis med den här, ”Arson”.

HARAKIRI FOR THE SKY ”Arson” = 5/5. Absolut Nödvändigt!

1 reaktion på ”Recension: HARAKIRI FOR THE SKY ”Arson””

  1. Jag har provlyssnat någon tidigare platta med Harakiri… men inte fastnat. Får ge den här nya ett par lyssningar. Tack för tipset…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *