Rebellängeln Tipsar: ETERNAL STORM ”Come The Tide”

Den här plattan kom 2019, och jag lyssnade rätt mycket på den när den kom. Det är en sån där skiva som liksom biter sig kvar flera varv i stöten om man väl kommer in i den, helt enkelt, och på kompisen R2’s fråga ”om det inte fanns regeln om att du skulle ha ett fysiskt exemplar av skivan, hade Topplistan sett annorlunda ut då?” är det här en skiva som absolut skulle komma på fråga. Topplistan 2019 känns given, någonstans runt plats 30, ungefär?
Musikaliskt rör vi oss i ett landskap av melodisk döds med lite inslag av snäll black metal (den melodiska och mot shoe gaze angränsande sorten), allting välspelat och med mycket ren produktion. Det är texter om en inre resa snarare än någon form av helvetisk dyrkan eller ondskefulla och ruttnande lik – men det river upp inre känslostormar likafullt. Gillade du Tipset om SHORES OF NULL så är detta en given skiva att försvinna in i (ja, och vice versa såklart – faller detta dig på läppen så ska du absolut följa länken till ”Black Drapes Of Tomorrow”..) 
ETERNAL STORM är från Spanien (Madrid), oich består av Jamie Torres (gitarr), Kheryon (bas, sång), Mateo Novati (trummor) och Daniel Maganto (gitarr), och ”Come The Tide” är fullängdsdebuten. Killarna verkar dessutom ha laddat rejält för den, för det är ingen liten sak de går ut med: runt 1 timme lång och i en smäktande sammanflätad historia som bör lyssnas på från start till mål.
Inledande Through The Wall of Light Pt I & II är bra exempel på varför. Båda spåren är 6-7 minuter långa, och stiger och sjunker under hela tiden så att man egentligen inte vet om det är samma låt eller en ny som startart.. och det är liksom en del av hela grejen. Man ska liksom förlora sig litegrann i den här skivan! Totalt sett är det alltså ganska svårt att peka ut en favorit bland de 8 låtarna, men skulle jag tvingas så är det nog The Mountain, Detachment och The Scarlet Lake som sticker ut. Främst de två förstnämnda som också finns som videosinglar om du orkar leta lite.
Rebellängeln Tipsar denna gång är alltså, för att sammanfatta, denna gång en lätt hypnotisk skiva, lika vacker som melankolisk. ETERNAL STORM och deras ”Come The Tide” piskar upp höga känslostormar på ditt inre hav! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *