Rebellängeln Tipsar: FACEBREAKER ”Dedicated To The Flesh”

Ibland vill man bara döda.
Det låter förstås drastiskt, men jag undrar om inte de flesta av er vet precis vad jag menar. Den där känslan av att man bara vill förstöra något, eller i alla fall lyssna på musik som är sådär sjukt okomplicerad och bara talar till hjärtat och den där lilla bollen av ilska som kan finnas inom en. Musik som du i stort sett aldrig behöver ha lyssnat på förr men ändå kan som om det var en del av dig och din själ. Musik som inte låtsas vara något annat än en mullrande röst som förebådar total överkörning och en garanti för att du får utlopp för den där känslan.
Att bara vilja döda.
FACEBREAKER levererar ”Dedicated To The Flesh” som en receptbelagd medicin på dina problem, och det här är en skiva som undertecknad återkommit till sedan upptäckten för att få just utlopp för den där speciella känslan – inte sällan i samband med ett träningspass. Faktum är att den är i stort sett på par med BOLT THROWER när det gäller att öppna de ventilerna, och det säger förmodligen mer än allt jag kan skriva i övriga ord. I alla fall för dig som känner till BOLT THROWER.

FACEBREAKER är svenskar, och de har förekommit ganska flitigt här på Heavy Metale. De medverkade som gäster i samband med vår 48-timmarsgalenskap hösten 2015, de har varit förband till BLOODBATH när de belägrade Stockholm, och de har fått stå förebilder för kladdandet när kopplingen mellan dödsmetall och zombier hyllades. Kort sagt, har du hängt med på den här siten är det sannolikt att du läst en del om dem redan, men det är dags att låta skivan ”Dedicated To The Flesh” stå i ljuset helt själv. Det här Tipset är alltså dödsmetall, och inget annat.
12 spår (i alla fall på min digipack, då man får med bonuslåten Legions Of Doom) som från start till mål går ut för att krossa allt motstånd. Meat Freak, titelspåret Dedicated To The Flesh, Catacomb, urstarka ”singeln” Zombie Flesh Cult inleder anstormningen, och det är påfallande enkla metoder man använder för att vinna lyssnaren på sin sida. Malande basala riff som talar till magen och upprepning av refrängstrofer som sätter sig i skallen direkt. Texterna handlar uteslutande om kroppsdelar som ska skändas eller undergången i allmänhet, och det spelar faktiskt ingen roll om låtarna heter Carving For Brains, Swarm Of Zombies, Tomb Of The Hungry Dead eller Nuclear Outbreak – de når sitt syfte ändå.
Förkrossande seger.
En seger av den där sorten som innebär att du vill lyssna igen, även om du precis kört skiten ur dig i ett träningspass – piskad av bandets furiösa dödsmetall – eller om du nu fått utlopp för den där vilja att bara döda och inte längre är arg.

Roberth Karlsson (sång), Janne Ivarsson & Mika Lagergren ( båda gitarr), Micke Wassholm (trummor) och Jonas Magnusson (bas) är FACEBREAKER, och de har inte bara ett fantastiskt passande namn på sitt band – de är något stort på spåren.
Det är dags att du stiftar bekantskap med dem om så inte redan skett.
Hänge dig till köttet. ”Dedicated To The Flesh”. Så du slipper döda något på riktigt.
 

2 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: FACEBREAKER ”Dedicated To The Flesh””

  1. Så jävla bra platta. Sångaren kan nog ha Sveriges bästa growl. Djupt gutturalt men ändå artikulerad. Lyssnar på plattan ofta och blir lika glad varje gång.

    1. Chief Rebel Angel

      Verkligen bra. Mangel och död – på det bästa av sätt.
      Får vi en uppföljare snart, månne?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *