Rebellängeln Tipsar: HARAKIRI FOR THE SKY ”III: Trauma”

Det var förstås bara en tidsfråga innan den här skivan skulle hamna i den här seriens fokus. Tack R2 som tipsat om den sedan länge länge, och därmed fått in undertecknad på den Österrikiska duons genialitet. Detta är som framgår den tredje skivan, och det roliga i kråksången är väl egentligen att ställer man den här skivan bredvid 2018 års fantastiska giv ”Arson” (nummer 2 på Topp 50-listan!) så har man två skivor som är… typ lika bra. 
Det ska ju fan inte gå, men ändå är det så.

”III: Trauma” inleder med ett enkelt och lite snyggt plockriff på gitarren när som sedan leder in i öppningsspåret Calling The Rain, och det är sådär bra att håret liksom reser sig på armarna. Shoegaze-black metal blir inte bättre än, och känslan när J.J skriker lungorna ur sig och förmedlar sorg, vrede och hopplöshet på ett sätt som är vackert i all sin smärta är svår att förmedla. Den måste upplevas, för mitt i allt det mörka så finns det ett spår av… skönhet. 
Man levererar sedan ett par helt gyllene hits. Funeral Dreams och Thanatos låter M.S (ja, de kör med artistnamn . för den som vill finns all info lätt att hitta dock, och speciellt sofistikerat är det inte… M.S står för Matthias Sollak!) briljera med sitt spel. Harmonierna mellan gitarrslingorna, trumdrivet och riffen dominerar.
Även om det inte ska gå.
Den här skivan är en timme och en kvart lång. Låtarna är mellan 8:32 och 11:28 långa, med lyrik som berör svåra ämnen, exempelvis närstående som går bort. Med skriksång. 
Sannolikhet för kommersiell framgång = 0. 
Och lik förbannat så är det här helt klockrent. 
Det är dessutom perfekt musik att spela såhär på vintern. Introvert, passar perfekt för ensamhet och mörker, i hörlurar.  Att njuta själv av. Vill du bli ännu mörkare kan du kolla in KARG, sångaren J.J’s (eller Michael som han ju heter) band. Personligen fastnar jag inte för det lika starkt som med HARAKIRI FOR THE SKY, men smaken är ju olika.
Om du nu klarar att lyssna på något annat efter det här. Det är inte säkert.
75 minuter magisk musik kan göra det med en… 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *