Rebellängeln Tipsar: HEMOTOXIN ”Biological Enslavement”

Den skiva jag förmodligen är absolut nöjdast över att ha hittat och kunna Tipsa folk om är antagligen KONKEROR. Fult omslag som attan, obskyrt i perspektivet att det är ett litet och lokalt okänt band och ett innehåll som golvar det mesta – jag tror faktiskt inte det finns en enda som jag gett det tipset till som inte fallit som en fura för deras ”The Abysmal Horizons”, skivan som avslutade vårsäsongens Rebellängeln Tipsar
Som start på hösten kanske det är dags igen, då vi ska kolla på HEMOTOXINs ”Biological Enslavement”, en skiva som har löjligt många likheter med just KONKEROR-plattan.
Fult omslag? Yes. Hyggligt okänt band här i Sverige? Absolut, Pittsburghtrion har visserligen varit i farten sedan 2010, men samtliga tre plattor har släppts på eget hemmasnickrat vis, och har föga många följare och stadiga lyssnare. Ett innehåll som torde golva de flesta lyssnare?
Ja.
Så innihelvete ja.
Skivan i sig är kanske inte riktigt lika jämn som nämnda KONKEROR, men när HEMOTOXIN träffar höjdpunkterna kan man inte värja sig. Not Of This World, The Alchemist, Bleak Prognosis och avslutande Transparent Eyes… wow. Det är thrashig döds när i närapå perfektion, rentav, och  första gången jag hörde detta släppte jag sargen fullkomligt och började spamma kompisar och andra med dess storhet. Samtidigt som jag spelade luftgitarr och dansade yster ringdans med dammsugaren hemma, typ.
På ”Biological Enslavement” är bandet en kvartett. Brandon Wilcox (trummor), Michael Chavez (gitarr, sång och den man betalar till om man köper plattan via Bandcamp – för övrigt en dyr historia då vårt svenska Postnord inhämtar importmoms & deklarationsavgift på den nätta summan av 115 kr… dvs mer än själva skivan..), Nathan Fruth (bas) och Michael Rohwer (sologitarr), varav de två sistnämnda tycks ha lämnat bandet sedan plattan kom ut 2016 och ersatts av Shane Hunt-Dussé på bas. 
Det spelar kanske mindre roll, det viktiga är innehållet på plattan vi kollar på.
9 låtar, där inledande Decadence är ett intro och A Journey Through Dreams är instrumental, men där resterande låtar håller fortet, möjligen med undantag för Minus Human som framförallt i inledningen är lite utflippad. Det är okej, för överlag är detta ett guldtips. Ett sånt där som jag redan nu vet att jag kommer vara nöjd över att ha funnit och kan dela i flera år framöver.
Gillar du thrash/döds där framförallt låtkvalitén står i fokus så ska du kolla in detta genast. Det finns knappt något bättre sätt att starta en helt ny säsong av Rebellängeln Tipsar. Tack, HEMOTOXIN!

 

6 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: HEMOTOXIN ”Biological Enslavement””

  1. Riktigt bra tips måste jag säga! Det är väldigt sällan ett tips från Rebellängel`n slår fel…
    Här ska du få ett från mig, nämligen tyska Pessimist (men det är kanske bara jag som är tvåa på bollen, helt enkelt) Jävligt bra thrash vilket fall…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *