Nu Spelas: VAN HALEN!

Det började i somras, då enkel och lättlyssnad musik flyttade in så att säga. Nu har det utvecklats till en liten kärlekshistoria, och VAN HALEN går varma här hemma. Bandet är ju ett av dem som faktiskt är lika bra oavsett om det är David Lee Roth eller Sammy Hagar som frontar, och som alltid sätter ett leende på läpparna när man lyssnar på dem – i alla fall om vi snackar om de gamla klassikerna, panikåterkomsten för att försöka raka hem lite stålar med ”A Diffferent Kind Of Truth” 2012 var kanske inte så rolig.

Dessutom är det ett av de band som jag förknippar med USA och Kalifornien allra mest, och den resa som vanligtvis brukar ske under hösten dit bort blir såklart inte av i år (pandemi, du vet?), så att drömma sig bort lite passar kanske extra bra när vi står inför ett år till nästa sommar. Finns det musik bättre lämpad för att rulla efter Highway 1 i en cool cabriolet? Jag tvivlar.

 

Personligen är eder Rebellängeln helt ointresserad av bilar, men just den där kombinationen lockar mig. Det finns ett rop om frihet i det.

Förra fredagen hade vi ju lite fokus på GARY MOORE, och ska vi då kika ppå VAN HALEN på samma sätt så är luckorna tydliga: här saknas det skivor så det stänker. För egen del har det varit ett band som under uppväxten nästan var synonymt på ”1984”-skivan, och eftersom det förutom Jump och Panama inte fastnade på riktigt så var jag aldrig något riktigt stort fan. Inte på samma sätt som IRON MAIDEN, DIO, SAXON med flera fastnade. Det är först i efterhand jag verkligen fattat storheten med bandet, och det betyder att det saknas ett antal klassiker i hyllan. Eller.. ja.. typ alla.

Tre fullängdare (varav en är den där som sågades i inledningen), ett samlingsalbum samt ett liveplatta – det är inte mycket att hänga i julgranen det. Saknas exempelvis ”II”, ”Women And Children First”, ”Fair Warning”, ”5150” och ”For Unlawful Carnal Knowledge” för att dra ett par höjdare ur högen. Det är Spotify som försett mig med musiken, och det är ju trevligt i sig men… visst vill man äga det här bandets diskografi?

Fredagskänslan finns där. Höj volymen och spela detta destillat av VAN HALEN så inser du hur bra bandet är!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *