Jävla virus – Rebellängeln bjuder på 3 udda filmer

…klart man ville ha zombier, det hör ju ihop med dödsmetall, men av det blev det som bekant inget. Istället: ett jämförelsevis harmlöst virus som däremot är smittsamt som attan och som lamslagit stora delar av västvärlden. Ekonomiskt. Handlingsmässigt. Det är såklart inte den här blobbens plats eller ambition att kommentera vilken väg som är rätt eller fel, eller ens låtsas ha koll på det totala världsläget – däremot ska det erkännas: till och med våra relativt milda karantän i Sverige känns av. Semesterplaner? Till stora delar spolade. Vanlig vardag där man interagerar med folk? Borta. Avkoppling genom att gå på bio eller konsert? Nixpix. Festivaler, turnéer, spelningar, Record Store Day, idrott… nada.

Så vad gör vi?

Vi lever digitalt. Här kommer därför tre klart udda YouTubeklipp som kanske kan få din dag att lysa lite. Eller irritera dig. Det är lite 50/50, vill jag påstå, men det är okej. Då lever du i alla fall, och känner saker.

Först ut: SLAYER. och WHITESNAKE. En klart ohelig allians såklart, och det fattar ju alla att det är en mix och ett ihopklipp – men för oss som faktiskt gillar bägge banden är det här oväntat bra. Och kul. För er som bara gillar ett av dem kan det här bli lite av ett kräkmedel, gissar jag. Volymen måste vara på, såklart, annars missar du ju hela poängen.. Detta är ”War Of The Night”:

Helt galet såklart, och vill man har mer av den här mixade modellen så gör just Petr Gorst fler såna. Bara att använda din kompis Google.

Från SLAYER och WHITESNAKE ska vi gå till RAGE AGAINST THE MACHINE. Eller, en låt so mde gjorde i original, och som här tolkas på ett klart udda sätt av Brass Against tillsammans med Sophia Urista. Det här är svängigt och väldigt långt från orginalet – och ändå inte. Jag gillar det här, och diggar du det finns det en uppsjö sådana här låtar från den här konstellationen. Igen, du får Googla.

Jag valde just No Shelter för att det var första låten jag snubblade över, samt att det ju för egen del är lite av en doldislåt med RATM. Ursprungligen var det väl filmmusik till Godzilla, så för egen del blev det en liten återupptäckt av låten. Sånt är kul. Kul är även band och artister som gör egna saker såhär i isoleringens tider. Det är ju ganska många som kört live från repetitionslokalen eller släppt egendesignade munskydd och annat, men det här tyckte jag var riktigt roligt:

Chelsea Wolfe fjärrsamarbetar med THE DILLINGER ESCAPE PLAN och Mutoid Man för att göra en cover på OZZY OSBOURNE-klassikern Crazy Train. Inget är som det ska och allt är som det ska i alla fall. För min del är Chelsea Wolfe en perifer figur utan att jag har någon egentlig koppling till vad hon gjort, och det gäller faktiskt för THE DILLINGER ESCAPE PLAN också. Kanske är det därför det blir extra kul? Eller så är undertecknad bara törstande efter inslag som kan roa…

Vill du ha mer bra musiktips och saker att kolla in så rekommenderar jag Guitar Players sammanställning med inte mindre än 25 stycken sådana.

Stay safe. Stay sane.

2 reaktioner på ”Jävla virus – Rebellängeln bjuder på 3 udda filmer”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *