At The Behest Of Their Death

Den här skivan kanske är lite av en doldis i BLOODBATH-katalogen, helt enkelt för att den lätt hamnar i skuggan av dels de nya alstren med Nick Holmes på sång, och dels för att de tidigare skivorna har lite kultstatus och flera av de mest spelade och populära låtarna på sig (försök tänka på BLOODBATH utan att låten Eaten som hamnar dyker upp i frontallooben – I dare you!). Det är lite synd, för det är i all sin prakt en väldigt fin platta där Mikael Åkerfeldt (OPETH) growlar förjävla bra. Dessutom lyckas man använda ordet ”behest” helt otvunget och naturligt, ett finurligt och kul grepp som borde hyllas rent generellt.

”Behest” betyder ”befallning”, men såklart har mer militäriska ord använts mycket oftare inom hårdrocken generellt och dödsmetallen i synnerhet. ”Command” eller ”Order” hade varit ett enkelt sätt ut, men nej – och se, helt plötsligt är detta ett sätt att få låten att fastna extra hårt. Tycker jag.

”The Fathomless Mastery” släpptes 2008, så den har alltså hela 12 på nacken redan. Tiden går fort, och att den här plattan är i stort sett lika gammal som Rebellängelsn äldsta son känns ju helt overkligt. Befallning om död som sammanfaller med nytt liv för underteknads del alltså. Därför manglar vi den här skivan idag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *