Rebellängeln Tipsar: KONKEROR ”The Abysmal Horizons”

KONKEROR och ”The Abysmal Horizons” från 2012 är kanske den bästa skiva Rebellängeln upptäckt sådär out of the blue de senaste tio åren. Skivan har varit ett Tips på gamla Metalbloggen, men som du kan se av texten nedan så finns det anledning ett lyfta upp och revidera detta lite. 

För det första: skivan finns numera på Spotify, så du kan avlyssna och prova den. En stor sak när dte handlar om att sprida musik.
För det andra: jag fick hem skivan. Den är lika ful och fantastiskt bra i verkligheten som på elektronisk fil.
För det tredje: man ska hålla det man lovar, och vid publiceringen av Citatet från låten Towers skrev jag just att det ska komma ett Tips om denna skiva även på Heavy MetAle vad det lider.
Den tiden är nu. Vi ska ha säsongsavslutning på Rebellängeln Tipsar, och varför inte gå rakt ut i sommaren med just den bästa skiva jag kan tänka mig att Tipsa om?
Var du inte med när det begav sig på Metalbloggen 2013 så är detta den bästa skivan du aldrig hört, eller ens hört talas om – går det att ha säsongsfinal på ett bättre sätt?
Nä. Precis.

Nedan ursprungstexten. Förutom de korta revisionerna som nämnts ovan så stämmer det på pricken.

Michiganbandet Konkeror har inte bara ett riktigt fult omslag på sin skiva ”The Abysmal Horizons”, man bryter också en barriär här på Metalbloggen. Detta är första gången som jag skriver ett Veckans Tips utan att ha den fysiska skivan i min hand, och det ska bli spännande att se om så är fallet när detta väl publiceras.
Så här: texten du läser nu är skriven i månadsskiftet oktober/november 2013, och jag har köpt skivan från bandets bandcamp. Där står (stod?) att man får hem ett fysiskt exemplar av sin CD, men att det ingår en gratis nedladdning. Jag har alltså laddat ner skivan och lyssnat sönder filerna (ni hör ju hur illa det låter, man kan säga att man spelar sönder en skiva – speciellt en vinyl – men inte en fil…) i väntan på att skivan ska anlända. Det har den inte gjort, en tre veckor efter beställning, så det ska bli intressant att se om den har hunnit dyka upp när detta Veckans Tips avtäcks, alltså… nu.

Anledningen till att allt skrivs i förväg är då denna hemliga grej.
Den här plattan kommer att vara/var representerad på Hårdrockskväll 2014, men i min strävan efter att överraska folket så har jag hållit den hemlig och istället skrivit ett Veckans Tips i förväg.
Skivan är släppt 2012, och på den hittar man dödsthrash med progressiva inslag samt en så löjligt hög låtskrivarkompetens att man nästan baxnar.
Det var Metallbibliotekarierna som hade med gruppen på en Fredagslista, och efter att jag väl lagt rabarber på plattan så kan jag avslöja att jag strecklyssnade närapå 20 varv med den. Det är en av de starkaste upptäckter jag gjort på senare år, och anledningen är enkel: all spår är bra.
No fillers, just killers.
Från inledande furiösa I, Monolithic och ruggigt svängiga Towers till pärlor som  titelspåret eller fantastiska Creator/Destroyer så är det här helt magiskt. Och då har man ändå kvar långa underbara The Pillars Of Creation samt alla andra höjdare. 8 låtar lång är skivan, och när detta skrivs har jag nog haft nästan alla dessa låtar som givna för Hårdrockskvällens begivenhet, lite beroende på när jag vill placera Konkeror.
Ska det få öppna min skiva för kvällen, eller avsluta?
Ligga i mitten som ett andningshål?
Det återstår att se, och jag inser också när detta skrivs att det blir lite kul att se hur det blev till slut.
Oavsett – den här skivan måste du ha om du gillar progressiv döds som har lång livskvalitet.
Bandet består av Eric Zwicker och Jake Plater på gitarr, Jeff Beuchamp på bas och sång samt Tobias Dennis på trummor, och är det något jag önskar så är det att  detta band plockas upp ett riktigt stort bolag och ges chansen att slå igenom. De får väldigt gärna komma till Stockholm och lira, för övrigt, för det här skulle jag vilja se live.

2 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: KONKEROR ”The Abysmal Horizons””

  1. Fick upp ögonen (öronen…?) på denna platta genom dig, å jäklar så bra den är!!! Helt min grej! Tackar ödmjukast för den…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *