Rebellängeln Tipsar: NYMF ”From The Dark”

Rent geografiskt kommer det här Tipset från Karlshamn, Sverige. 
Musikaliskt stammar NYMF och deras ”From The Dark” från heavy metal-anstruken doom metal, och detta deras andra platta från 2013 är ett alldeles lysande exempel på hur bra musik det finns i den genrens vrår. Det är stundtals så pass hårt att det är dubbeltramp, och vokalisten Niklas Sjöberg (som även gapar i THE GRAVIATORS) har nästan lite growl i strupen – men bara nästan. Det är nämligen bara nästan man ramlar över den där hårda kanten, och istället lyckas man hela tiden balansera på strecket och hålla sig till klassiskerna. 
Det luktar BLACK SABBATH (lyssna på exempelvis Evolution Blues så förstår du direkt vad jag menar, det riffet kan vara stulet från vilken som helst av de första 6 Sabbath-plattorna!), det luktar CANDLEMASS, det luktar GRAND MAGUS eller för den delen SORCERER. Mest luktar det dock NYMF, alltså smuts och bra hårdrock. 
Det är ett Tips som passar utmärkt så här i november, kanske lika mycket för titeln på skivan (du fattar… svarta November… ”From The Dark…?) som för att det är just ganska mörk och smutsigt utan att vara dystert.

NYMF består förutom nämnde sångaren Niklas Sjöberg av Kristofer Stjernquist och Martin Fairbanks på gitarr, Tommy Lindskog på trummor och Robin Ingemansson på bas. Den här skivan är utgiven på Transubstans Records, det lilla bolaget i Skivarp som har sån fingertoppskänsla för svenska band lite under radarn för många.
”From The Dark” serverar totalt 13 spår om man räknar med inledande korta Helionomai som bara är ett intro. Överlag är det väldigt hög kvalitet på materialet, och skivan har den där förmågan att varje låt känns som en favorit när man spelar den. Fear Of The Doom, Black Core, Lucifer Takes The Crown, In The Name Of Vlad… flera starka alster, men skulle undertecknad verkligen tvingas till att sätta er fötterna om sina favoriter så antar jag att det är tre spår som hamnar på den listan.
Tidigare nämnda Evolution Blues, Thin Ice och skivans antagligen mest lättlyssnade hit Drive. Talande är att de också är rätt olika i utformning, samtidigt som de helt klart låter NYMF.
”From The Dark” ska du inte missa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *