Rebellängeln Tipsar: SORCERER ”In The Shadow Of The Inverted Cross”

Det här är verkligen en skiva som passar väl såhär i höstens ingång. Inte för att den gör bort sig andra tider på året, men det är något speciellt med just hösten och hur väl den passar. Dimma, precis som på omslaget. Mystik, mörker som falller snabbt och lägger sig djupt. 
Och svinbra låtar, förstås.
Svenska SORCERER startade som kanske är bekant för en smärre evighet sen (1988), för att ha ett uppehåll längre än avståndet mellan mina hårstrån på huvudet. Men. Så, likt en tupé (ehh… världens sämsta liknelse kanske?) så uppstår helt plötsligt allt igen. 
2015 kom den här skivan, ”in The Shadow Of The inverted Cross”, för att följas upp med 2017 års ”The Crowning Of The Fire King”, och det är verkligen bra för oss alla. 2015 landade man en 24:e plats på Rebellängelns Topp 50-lista, medan 2017 resulterade i plats 27. Stabilt, men man ska ändå vara tydlig: den första (och, värt att notera, detta är faktiskt bandets fullängdsdebut!) av de här två skivorna är klart bäst av dem.
SORCERER består såhär i moderna tider av Johnny Hagel (bas) som grundera och stark man, Kristian Niemann och Peter Hallgren på gura, Richard Evensand på trummor samt Anders Engberg på sång. Musikaliskt så lägger man sig lite i skärselden mellan CANDLEMASS och BLACK SABBATH under Tony Martin-eran, du vet… ”Headless Cross” och ”TYR” framförallt. 
Kort sagt: snygg melodisk hårdock som ibland korsar gränsen mot doom.
Totalt får man 8 låtar, där de flesta ligger och tuffar upp mot över 6 minuter. Totalt knappa 55 minuters speltid vittnar om att man inte får ha bråttom eller leta korta Melodifestivalen-hits om man lyssnar på den här plattan – men hits finns det här. Och det startar redan med inledande  The Dark Tower Of The Sorcerer, där det svänger stenhårt bra. Sen får man episka och kanske bästa låten Summerian Script, en låt som är dunderbra rent ut sagt. Lake Of The Lost Souls, Exorcise The Demon, Prayers Of The King (oj, vad man tänker just ”The Headless Cross”-plattan när man hör den låten!), Pagans Dance eller titelspåret In The Shadow Of The Inverted Cross – SORCERER är här/tillbaka och det på ett sånt sätt att man njuter från start till mål.
Man kan nästan känna oktoberdimman rulla in. På det bästa av sätt. 
Ruggigt bra skiva. Från start till mål!

 

2 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: SORCERER ”In The Shadow Of The Inverted Cross””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *