Rebellängeln Tipsar: USURPRESS ”Ordained”

Vem tipsar dig om bra, ny musik?
Kanske är det undertecknad, kanske någon annan – men jag gissar att de flesta av er som hänger här har en eller ett par personer vars tips man verkligen spetsar öronen om när man hör. Jag gillar ju så jäkla spretig hårdrock – mjuka hårbollar, stenhårda djävulsdyrkare och allt där emellan – så jag har flera. De som tipsar mig om klassisk hårdrock med snygga melodier och bra sång, och de som tipsar om lite hårdare pastiller.
Och kommer samma namn på en grupp eller skiva från mer än en sådan källa så är det verkligen bara dags att hala upp lädret och köpa plattan. 
I det här fallet så har ”Ordained” med USURPRESS kommit som ett tips från två sådana källor, kanske till och med tre. Joakim som tränar på samma gym som undertecknad, er kompis Hopmaestro (som dessutom druckit själva ölen…!) samt – har jag nu för mig, men är lite osäker… därav det där att det är två eller tre som tipsat om den – även de röjigaste administratörerna i världshistorien, alltså Metallbibliotekarierna
Alla dessa tre herrar är tungviktare när det gäller att tipsa om hårdare musik, och när skivan till råga på allt ser ut som den gör så bara vet man att man har en festlig stund framför sig när man lägger den svarta och läckra discen i spelaren.
Inte blir man besviken heller.
USURPRESS bjuder på en yster ringdans av riff i moll, och redan första varvet med den här plattan gör att man känner att det är något lite extra. Andra varvet bekräftar den känslan, och när du passerat tredje varvet så är det hela helt cementerat.
”Ordained” sparkar helt enkelt stjärt!

12 låtar, varav 3 stycken lite kortare instrumentala stycken, klockar in på strax under 40 minuter. Spår som The Heart Of The Last Kingdom, Storming The Mausoleum, Ritual Warfare eller Deny Salvation (Wolf-like Dogs) visar dig vägen till en svängig, tung och oftast malande dödsmetall som fäster stenhårt. Allra bäst är nog Fire In The Minds Of Men (en sån där allsångsdödsmetalldänga) samt Fan The Flames Of Madness, men hela skivan är stark från start till mål och faktiskt ganska knepig att sålla fram någon riktig favorit från. För att det är bra överlag alltså, inte för att det saknas alternativ.
USURPRESS är svenskar, och i lineupen återfinns bland annat veteranen Daniel Ekeroth på bas (ja, du vet han som lirat i bland annat DELLAMORTE, och som skrivit boken Swedish Death Metal). Han har sällskap av Calle Andersson på trummor, Påhl Sundström på gitarr och Stefan Pettersson på growl.
Samtliga fyra gör en bra insats, och det går ganska fort att USURPRESS växer fram till ett sånt där band du längtar efter nästa release med. ”Ordained” är andra fullängdaren och den kom 2014, så det kan finnas nytt i görningen om vi har lite tur!

Se så. Slå upp en bärs, skapa lite circle pits hemma i vardagsrummet och tillåt dig att bli tipsad om en riktigt bra dödsmetallplatta. Förmedlad från flera insatta individer via eder Rebellängel. Vi snackar om USURPRESS ”Ordained”!

1 reaktion på ”Rebellängeln Tipsar: USURPRESS ”Ordained””

  1. Ja. Det är en Rackarns bra platta. Tror det var Anders Schultz som tipsade mig om den. Bra tips vandrar vidare…
    Jocke…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *