Recension: MISERY INDEX ”Rituals Of Power”

MISERY INDEX tar inga fångar. Kompromissar inte. Viker inte en tum. Samtidens dumheter måste malas ner medelst dödsgrind, och det finns bara ett sätt att göra det på: totalt fantastiska låtar. Det är 5 år sen förra releasen ”The Killing Gods” rensade hörselgångarna (tänk att den här bloggen fanns då, att det redan gått så lång tid!), och redan när singlarna till årets släpp ”Rituals Of Power” började se dagens ljus så fattade man hur mycket man saknat det här gänget. Varenda en av dem: geni. Speciellt att frestas med ett spår som New Salem, rycker det inte i ”gilla-tummen” när den brakar sig genom hjärnans undervegetation så är man antagligen död eller döv. Icke mottaglig, helt enkelt.

Herrar Jason Netherton (bas, sång), Adam Jarvis (trummor) Mark Kloeppel (gitarr och sång) och Darin Morris (gitarr) är rutinerade numera, och vet precis hur de ska skruva ihop en låt som lyfter fram det bästa med MISERY INDEX – dessutom med sådär lagom olika mängd influenser eller ansvarsfördelning så att det blir varierad lyssning. Här finns överkörningar i form av grottmannametal, överkörningar i form av ångvältstung metal och överkörningar i form av lurigt melodisk metal. Kort sagt: det du vill ha. Nämnde jag att det är en överkörning?

”Rituals Of Power” bjuder på 9 låtar, och det är precis lagom. Ingen utfyllnad, bara bra låtar – och faktum är att det är sådär lagom att man liksom gärna trycker på repeat istället för att känns sig som en pytonorm som just satt i sig en get: proppmätt och i behov av att smälta saken. Förutom nämnda New Salem är det extra värt att lyfta fram Hammering The Nails, They Always Come Back, The Choir Invisible och titelspåret – men styrkan finns ändå i helheten. När plattan släpptes så sträckspelade jag den någonstans runt 7-8 varv på stört utan att tröttna det minsta. Det är bara dödsgrind av allra yppersta världsklass som jag orkar det med. Den här skivan kommer återfinnas högt på mången årsbästalista 2019, sanna mina ord…

MISERY INDEX ”Rituals Of Power” = 4/5. Mycket bra. Du behöver detta!

1 reaktion på ”Recension: MISERY INDEX ”Rituals Of Power””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *