Rise and Fall med HELLOWEEN

…tyska HELLOWEEN är ju helt magiska. De tidiga åren – när medlemmarna i bandet ju faktiskt inte var mer än snorungar om man ska vara ärlig – är fasen helt magiska. ”Walls Of Jericho” och kanske framförallt de legendariska ”Keeper Of THe Seven Keys Part i & II” tillhör hårdrockshistorien på ett sätt som bara legendarer likt ENTOMBED, VENOM, METALLICA och MAYHEM känner till: genreskapande. Tyvärr har ju bandets diskografi inte samma verkanshöjd genom åren – en skiva som ”7 Sinners” är direkt fruktansvärd och borde snarast förbjudas… eller i alla fall komma med varningstext! – men ändå har man med åren lyckats samla hela det klassiska gänget på samma scen för livespelningar. Kai Hansen samsas med Michael Kiske, Michael Weikath och Andy Derringer delar scenplats med Marcus Grosskopf och Dani Löble och Sasha Gerstner. Som en enda stor och ganska rörig familj, men man verkar ju faktiskt ha kul – och så har man släppt den här. ”United Alive”, inspelad i Madrid. Den innehåller en hel del mellansnack på spanska samt en salig röra av just det som beskrivs i inledningen av detta inlägg.

Klassiska och vansinnigt bra klassiker – tidlösa! – som blandas med svaga och sentida rätt så tråkiga saker. Visst, det funkar hyggligt när det blandas på detta viset live, men det är alldeles tydligt vilken skillnad det är på materialet.

Rise = gammalt.

Fall = nytt.

Så Rebellängeln har valt att INTE inkludera HELLOWEEN i årets skörd över liveskivor trots att den stundtals är rent av fantastisk. Rätt eller fel? Avgör du…!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *