Rebellängeln Tipsar: THE DOOMSDAY KINGDOM ”S/t”

Du vet – ett av de tydligaste tecknen på att en skiva är bra är ju att du efter ”bara” två år sedan den kom kan typ alla texter och alla riff. Det här är en sån, och därför är det såklart ett alldeles perfekt sätt att avsluta hela höstsäsongen för Rebellängeln Tipsar. 
THE DOOMSDAY KINGDOM släppte den självbetitlade plattan 2017, och det är en skiva som åker fram med jämna mellanrum för undertecknads del. Inte sällan när ett Tips ska skrivas på en skiva som har några år på nacken så kan det behövas ett par varv för att friska upp minnet – men icke så denna gång. Fiskade fram min snygga digipack, öppnade och läste låttitlarna och visste allt. Sure, jag spelade skivan också eftersom… jag menar.. jag hade den ju ändå framme och den är jävligt bra, men det hade nog egentligen inte behövts då den liksom sitter etsad i hjärnbarken i alla fall.
Det räcker liksom med öppningsriffet på inledande Silent Kingdom för att man ska stå upp och börja lira luftgitarr och veva med DIO-fingrarna!

Musikaliskt är det här i gränslandet mellan doom och heavy metal, vilket inte är speciellt konstigt när man vet att det är Leif Edling (The Doomlord) som står för musiken (och bas), och att han har värvat in WOLF’s frontman Niklas Stålvind på sång. Addera Marcus Jidell (från AVATARIUM mest) på gitarr och Andreas (Habo) Johansson på trummor så kan du liksom känna hur det här låter. Riffstarkt, är inte fel ord direkt!

Låtmässigt då?
Det börjar extremt bra, nämnda Silent Kingdom är en riktig rökare med bra fart och sväng, The Never Machine och A Spoonful Of Darkness är tunga och har sådär underbart skönt svängiga doom-riff. Initialt tyckte jag kanske att Stålvinds röst var lite för mycket ”heavy metal-pipa” för att funka bra med doom, men det är ju bara struntprat egentligen. Är som med CANDLEMASS numera, det är ju doom men av den sväniga modellen. Jag har absolut vant mig vid den här kombinationen. Efter lugnare See You Tomorrow så släpper man sen lös fina The Sceptre och snärtiga Hand Of Hell innan vi avslutar med The Silence och The God Particle där herr Edling tar micken själv. 
8 låtar totalt alltså, och det räcker alldeles utmärkt så.
Ska man avsluta en fantastisk säsong av Tips (minns du höstens första med RISING?) så ska man ju såklart göra det på bästa sätt.
Så här.
THE DOOMSDAY KINGDOM!

1 reaktion på ”Rebellängeln Tipsar: THE DOOMSDAY KINGDOM ”S/t””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *