Vi som inte får vara med..!

Det drar ihop sig, helt enkelt. Årsbästalista, sammanfattning av det bra och det mindre bra ska samsas med julskinka och ledighet och slutspurt på jobb och barn som ska sjunga falskt på skolavslutningar och… ja. Ni vet. det är fullt upp för de flesta. men det kunde ha varit värre: du kunde ha haft en release som är helt guld men som av en eller annan anledning inte ens får chansen att vara med på årsbästalistan! Varför?

Reglerna är strikta.

Det ska vara ett studioalbum Fullängd. Inga livealbum, EP’s eller återutgåvor räknas. Skivan ska dessutom vara släppt 2019, och inte ha kommit digitalt året innan för att sedan följas upp med ett fysiskt exemplar. Och det behövs ett fysiskt exemplar, i alla fall än så länge. Vi får se hur länge det kravet kan följa med, men för tillfället gäller det fortfarande – det är en urviktig del för undertecknad när dte gäller att försöka samordna, sortera och rangordna hela rålistan av utgåvor.

Och det betyder alltså att de här inte får vara med, fastänm det är dunderfina grejer!

  • GRAVE återutgav ”Burial Ground” och ”Dominion VIII”. Riktigt bra grejer, men inget nytt under solen så att säga, och de faller av den anledningen.
  • RED HOT CHILI PEPPERS, TRIBULATION, SLAYER, JORN, KING DIAMOND, ENTOMBED, SAXON släppte liveskivor. Det har över huvudtaget varit ett fint år för liveplattor, men på listan hamnar de inte. Förutom möjligen sammanställningen av vad som var hett eller ohett då.
  • VADER, de polska veteranerna som är så bra live och när de träffar rätt gjorde just det. Träffade rätt. Men det var i EP-format, så de straffade ut sig från en eventuell topplista av den enkla anledningen.
  • 1914 fick sin plats i solen som Rebellängeln Tipsar, och detta är en otroligt bra platta – men någon Årsbästaplacering pratar vi inte om. Anledningen är ett glapp i utgivningen mellan den digitala och den fysiska utgåvan, så man står med ena benet i 2018 och det andra i 2019. Det duger inte.

Nu saknas det ju inte direkt kandidater för det. Herrejävlar, vad plattor det rmalar ut i år, och det står över 80 stycken och väntar på att minskas ner till 50. En uppgift enklare sagd än gjord. Och vi spelar väl VADER på det, tänker jag?

4 reaktioner på ”Vi som inte får vara med..!”

  1. 1914 var med på min lista förra året. I vårt gäng är det ok med digitala utgåvor, även om det muttras om spotify. 🙂

    God jul!

  2. Ja det är trist med 1914, men regler är ju regler. Har du bara 80, vilken lycka, tror jag hade en bit över 200 bra plattor innan sorteringen började, dock har jag en del jobb kvar innan den är helt färdig. en spännande resa, rätt spretigt just nu men vi får ser hur det slutar. Ska bli kul att se hur din lista blir till slut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *