Scream Bloody Gore!

Spana in bilden. Kanske mitt bästa prank någonsin, riktat mot min kära hustru och utfört i maskopi med mina barn. Vi hade alltså köpt ett lösfinger i smyg, och inväntade det perfekta tillfället när hustrun var på övervåningen… preppade med jordgubbar… ketchup… kniv. Sen skrek jag högt, barnen låtsades springa in i köket och sen också ropa på mamma och ”hur gick det pappa?”. När sen världen bästa hustru rusar in i köket och helt snabbt överblickar situationen så är det total chock som gäller, samtidigt som den inre husmodersprojektledaren går igång. ”Hm, jag måste ringa mormor till barnen, se om jag kan få med maken till sjukhuset, sen imorrn får vi se om…”. ja, ni vet.

Hon gick på blåsningen så jäkla hårt. Och sen skrattade jag och barnen så vansinnigt mycket att det är nästan kriminellt.

Hon tyckte INTE det var speciellt kul ska sägas. Inte då i alla fall, i efterhand har hon skrattat åt det, och det har slutat vara minerat område.

Givetvis måste vi på den här siten koppla det till musik – och jag undrar, kan det då finnas någon bättre skiva att spela än DEATH och deras ”Scream Bloody Gore”? Nä, med den titeln är det helt självskrivet tycker jag.

DEATH skapade ju som bekant sin egna stil, och får verkligen ses som föregångare inom genren. Chuck Sculdiner (R.I.P) var nog ett musikaliskt geni med en vision och en bild av vad han ville göra som höll DEATH rätt långt framför samtiden. Personligen gillar jag plattorna som är lite ”udda” bäst, dvs ”Individual Thouth Patterns” och ”Human” till exempel, medan klassikerna med rakare döds är bra… fast med kanske lite mindre personlighet, så här i efterhand. ”Leprosy” och den här skivan, debuten ”Scream Bloody Gore” hålls oerhört högt av puritanerna, och jag gissar att vi inte haft den där ”kladdiga” dödsen med bisvärmsriff och motorsågskänsla utan dem. Det är inte illa alls.

Och kanske, kanske hade Rebellängeln inte skämtat med sin bättre hälft på ett så råbarkat och blodigt sätt om det inte varit för ”kladd-dödsen”?

Den stora frågan dock… vad dricker man till? En Bloody Mary, eller har du förslag på passande öl?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *