Sicket sväng, Zakk!

Det är dags att erkänna en sak: undertecknad har arbetatohälsosamt mycket ett tag. En del i den rutinen har varit att kliva upp lite innan normalt (du vet, när klockan inte slagit 05 ännu…) och stundtals sätta sig vid datorn för att hacka jobb hejvilt, eller i vissa dagar kliva i bilen och åka till kontoret.

Då kan man behöva något utöver det vanliga för att väcka en trött medelålders kropp och knopp till liv ibland, och det har allt som oftast genererats via musik. Valt en skiva mer eller mindre på måfå ibland, och speciellt kvällen innan det varit dags att åka in till kontoret. En av de skivorn som liksom råkat åka fram och sen liksom inte gått att göra sig av med är den här:

Den finns av någon anledning inte på Spotify, vilket såklart gör det extra härligt att kunna plocka ut den ur hyllan, låta den glida in i spelaren och sedan bara ösa på.

Och gosse – när Zakk lyckas, då lyckas han. Den här skivan kommer såklart i skuggan av skivor som ”Mafia” eller ”The Blessed Hellride” samtidigt som Zakk Wylde såklart för alltid kommer att vara ihågkommen som en av OZZY OSBOURNES bästa strängbändare – men jag tycker nästan att man ibland glömmer vilket j**la sväng karl’n kan bjuda på. Och fanken vet om det är mer närvarande på någon annan skiva än just den här? I sann fredagsanda bjuder dessutom den här underbara given från 2010 på ett par riktigt fina videos.

Först ut – underbara och komiska Overlord. Diggar du inte svänget och humorn här är det faktiskt dags att boka en läkarundersökning – då är det något allvarligt fel på dig..

…är man ”bara” ute efter ös och sväng så är det den officiella videon till Parade Of The Dead man ska kolla in. Den startar ungefär som man känner sig när klockan ringer innan 05 och man jobbar lite mer än vad som är tillrådligt…!

Ändå – den låt som undertecknad Rebellängeln tänker på oftast är öppningslåten. Det är den som väcker liv i gamm-kroppen, och den finns vad jag förstår inte som egen och officiell video. Vi får förlita oss på den evigt närvarande (nåja… inan pandemin..) livescenen för att hitta lite fotage med indianskrud och ett sjuhelvetes ös. Kass upptagning (varför gjorde de ingen video av den här låten – och var köper jag en sån där huvudbonad?) Detta är Crazy Horse!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *