Slam Dan(s)k

Detta är en av de godaste ölen som eder Rebellängel smakat på år och dag. Vansinnigt dyr, helt ohämmat prissatt, men ruggigt god. Det är såklart inte relevant egentligen, men ändå. Det är nästan så att den värd sina 50 pix.

Däremot! Otroligt rolgt och bra namn om man gillar hårdrock, right? Slam Dank? Eller, som vi säger: Slam Dan(s)k!

Danmark har ju varit rätt magiska genom åren. Det finns klassiker, det finns stora akter med danska inslag (hej Lars Ulrich och METALLICA!) och det finns relativt nya plattor som du borde ha koll på. Ölen i sig förresten..? Det är en synnerligen fruktig historia bryggd av Norther Monks, en IPA på 7,4% med  Amarillo, Citra, Mosaic, Simcoe, Columbius som du ser ovan. Riktigt djup i den, smaka är mitt enda tips. Men. Det är som bekant Hopmaestro som är ölnörden i det här sammahanget – här är det musiken som regererar.

Och herrejestanes vilka skivor vi ska kolla på!

Vi börjar med de här fyra. Varför? För att de varit i centrum förr på den här bloggen. Dels ARTILLERY, en av de bästa thrash metal-skivorna som producerats i Europa, som varit Tips och som du borde ha koll på, dels tre rätt nya danska elakingar. PHRENELIT och UNDERGANG är fina i sina elaka och distade aggressiva riff, men letäs face it – det är just SLAEGT som är stjärnan i den här samlingen. Ruggigt bra skiva, och väl värd Veckans Tips med sin ”Domus Mysterium”. Kolla in!

…men du.

Förr då? Innan dessa elaka skivor som nämnts tidigare kom ut? Ja, då regerade fasen Danmark ändå. I alla fall stundtals. Jag har valt de här fyra som en fin sammanfattning för dem. Först dubbla med Kungen, MERCYFUL FATE med klassikerna ”Don’t Break The Oath” samt ”The Eye” med KING DIAMOND, Jag menar… herrejävlar vilka riff! De sätter sig som ett jäkla tugummi under skon, fullständigt omöjligt att göra sig av med!

Addera sen D-A-D (såklart!) med det som i mitt tycke är den bästa plattan med alla klassiker (Bad Craziness, Day Of Wrong Moves, Grow Or Pay, Makin’Fun Of Money, Laugh’n’A 1/2…) samt VOLBEAT och när de är som bäst: live. De danska Elvisrockarna har ju hånats en del eftersom de numera är rätt mainstraim (hmm…minst sagt, de får liksom Melodifestivalen att framstå som ett upplopp…), men man får ge dem det: live är det ett jäkla bra gång.

Så. Slå upp en Slam Dan(s)k och njut av spellistan!

2 reaktioner på ”Slam Dan(s)k”

  1. God öl och bra musik. Tycker det är kul att danskarna börjar skörda lite framgångar med sin döds efter att grupper som Iniquity och Usipian gått de flesta obemärkt förbi.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *