Smakar ruttet, sa zombien. Mums!

Kladdigt. Lite fadd, smått söt och nästan rutten smak.

Låter ju som en öl man vill dricka eller hur? Eller kanske inte. South Plains Jus Zombie är plommon och öl och en herrans massa märkliga smaker och känslor i en enda inbakad lite röd-lila öl som känns helt givet att den ska heta något med zombier när man smakar den. Som att öppna ett huvud och slörpa i sig en hjärna, typ. Man väntar ju bara på att få se Hopmaestro ge sig på den här – den kan bli en bild i hästväg det!

Om den var god?

Nja. Inte just. Den var mest märklig. En större klunk gav nästan hurven, men samtidigt var det en aning lockande. ”Saison De La Mort”!

Vi spelar väl en zombieplatta till? Den här skivan kan jag faktiskt lova kommer bli Rebellängelntips vad det lider, men det finns ju ingen anledning att vänta till dess. Vrid upp volymen och njut av oheliga substanser som lämnats att ruttna i den radioaktiva solen!

4 reaktioner på ”Smakar ruttet, sa zombien. Mums!”

 1. South Plains har vad jag förstår en hel del problem med sin bryggning, kan nog vara därför den smakar märkligt. Själv har jag aldrig vågat smaka något från dom pga av det dåliga ryktet men etiketten på flaskan var ju i alla fall ganska tuff.

 2. Chief Rebel Angel

  ….ja. Den var alltså inte fantastisk (rätt kass, faktiskt), men låt mig fråga er: betyder det verkligen att den inte ska smakas?
  Kan det inte vara nästan tvärtom, om en öl är så märklig eller av denna sort så hoppar man väl inte över den bara för att den kanske inte är kanon. Det är lite som med ens sambo eller hustru/make, efter ett tag är det väl nästan bristerna som är det fina… (jag menar här att efter att man druckit typ 1000 goda och välgjorda öl och en enda sån här så är det nog fan den här du kommer att minnas efteråt!)?

  Nu kräver jag nästan att ni ger er på den så jag får veta! 🙂

  1. Klart man kan smaka den om man nu känner för det men då South Plains dras med ett så dåligt rykte så håller jag mig nog ändå undan. Och som du skriver så är tyvärr ett av mina klaraste ölminnen när jag testade två öl från Motala Brygghus (kallar sig något annat idag, kommer inte på vad), fy faaan vilken skit rent ut sagt. Så ja, det hjälper nog att ha testa lite skit så man vet hur en riktigt bra öl smakar och kan uppskatta den.

   Men ok då: om jag någonsin får tillfälle att testa Jus Zombie så ska jag göra det. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *