Smärtboll!

Kolla på bilden. Rosa boll med lite piggar på, ser inte mycket ut för världen. Ligger ovanpå en hög med det här årets – så här långt – alldeles utmärkta skörd av liveskivor. ENSLAVED. ARCH ENEMY. ACCEPT. ARMORED SAINT. DIMMU BORGIR. En fin samling som kanske förtjänar en rosa rätt ful gummiboll med piggar på sig.

Men.

Den där bollen har kommit att bli Rebellängelns bästa vän den senaste tiden. Det är, närapå, det bästa botemedlet mot smärtan. Ja, vi snackar om… hälsporre. Löjligt, men sant. Strävan efter att överleva den crossfitkurs som undertecknad hade anmält sig till, löpning, nya skor och förmodligen en rätt stor skillnad i sinne och kropp (jag tror ju tydligen att jag är väsentligt yngre än jag faktiskt är…!) kanske bidrog, men under slutet av sommaren resulterade det i en hälsporre. Det kan tydligen göra rent jävulskt ont, och tvärtemot vad man tror har det egentligen inget att göra med själva hälen. Det är senan under foten som är helt paj, och då får man smärta i fästet som är under hälen.

Vad man gör åt det?

Vilar. Och, visar det sig efter att jag kollat med lite folk, ökar blodgenomströmningen genom att stå på en sån där boll. En rosa boll med piggar som blivit min bästa vän. Helt galet. Och oväntat. Men det hjälper faktiskt.

Vad den här grejen kommer att göra med mitt löfte om löpkilometer vete fan. Siktar ju på 500 varje år, och hade något fint på gång. Nästan framme efter en intensiv juli/augusti (hmmm… var det kanske det som fick allt att tippa överstyr..?) så blir det nu ingenting. Istället får man köra roddmaskin (jobbigt) eller cykel (tråååååååkigt!).

Vad säger man?

”Give me a choice between pleasure and pain…. I choose… PAIN!”

3 reaktioner på ”Smärtboll!”

  1. Fy tusan, lider med dig, har oxå lyckats få detta, inte för att jag springer så mycket, mest för att jag gått mycket i säkert för dåliga skor. Dock har jag inte provat en rosa boll med piggar, kanske nått man ska prova på. Inser att jag inte längre är 20 vilket oxå säkert resulterar i en kropp som inte pallar trycket på samma nivå som då.

  2. Ställ dig på Kerry King’s nitarmband en kvart om dagen. Kanske inte hjälper utan snarare stjälper? Men det är metal!

    1. Chief Rebel Angel

      ..hehehe.. ska först fånga honom. Kan bli knepigt, men jävligt mycket coolare okm jag kan ha kvar hans arm i själva nitarmbandet när jag står på det. En samtida intervju, månne?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *