Svenska mästare i öl. Och hårdrock?

Är det vi, Heavy Metale, som tagit guld i dessa två fantastiska grenar?

nej, dessvärre inte. Inte i en enda av dem faktiskt, fast vi gillar både öl och hårdrock.

På bilden har du riktiga champions – Poppels bryggeri har ju knipit titeln ”Sveriges Bästa Öl” alla kategorier i samband med Öl- och Whiskymässan i Nacka i höstas. Deras DIPA, Dubbel-IPA’n, var ölen som gick hela vägen och det måste jag säga var väl värt det. Dels för att bryggeriet gör riktigt bra öl överlag (jag är ju numera riktigt förtjust i American Pale Ale, och då är just Poppels version en av de som verkligen träffar rätt), och dels för att just DIPA’n är fantastiskt bra. Rund, komplex, smakrik och med den där extra skjutsen från den starka alkoholhalten utan att det tar över och blir ”elefantöl” av det. Jag har lånat en del bilder från GP i samband med det, men annars rekommenderar jag Facebook för att få se film om hur man firar i bryggeriet. Eller bara för att få följa med i Poppels resa.

poppels-1 poppels-2 poppels-3

Och vad spisar man musikaliskt till en sådan best till öl, ett sådant svenskt mästerverk?

Ja, vad sägs om något från den man i svensk hårdrockshistoria som kan allt. Alla genrer, alla instrument, alla sätt att leverera musik?

Nicke Andersson, såklart, med bland annat ENTOMBED, HELLACOPTERS och IMPERIAL STATE ELECTRIC på sitt samvete. Den killen är fasen motsvarigheten till Poppels DIPA när det kommer till hårdrock. SM-guld i hårdrock. Och här kladdas det på allra bästa sätt. ”Stinking Up The Night” med DEATH BREATH är faktiskt lite av en hyllning till karln’s egna förflutna i nämnda ENTOMBED. Spår som Chopping Spree, Heading For Decapitation (notera att Spotify nedan saknar ett ”p” i ordet Decapitation…!), Coffins Of The Unembalmed Dead eller Christ All Fucking Mighty är inget annat än rent guld!

1 reaktion på ”Svenska mästare i öl. Och hårdrock?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *