Tävla och vinn METALLICA!

I veckan som gick annonserade METALLICA att man släpper nytt. Bandets tionde fullängdare ”Hardwired… To Self-Destruct” kommer i november, och man vet ju inte alls vad man ska tro. Är det METALLICA som skapade thrashmetals succé och står bakom skivor som ”Master Of Puppets” och ”..And Justice For All” som lever, eller är det den andra ytterligheten som plågat oss med fullständigt vedervärdiga alster som ”LuLu” och ”S:t Anger” som har spelat in en skiva? Kanske är det bandet mittemellan, det som förtvivlat försöker vara intressanta men bara blir ”tuggatugga” i mellanmjölkens meningslösa land (allvarligt, hand upp ni som ärligt kan säga att ni lyssnar på ”Death Magnetic” med någon form av regelbundenhet?).

Det vet man inte.

Hardwired to selfdestructOavsett vad – det är alltid intressant med nytt material från METALLICA.

Inte sällan gör jag narr av dem numera, främst Lars Ulrich, men det är med lika delar kärlek, Jag menar, det här är ett bad som egentligen varit på nergång sen svarta skivan kom 1991 (japp, det är alltså 25 år sen…!) om man kollar på ny musik, ett band som fan stämt sina fans för att de laddat ner musik och egentligen mest bara bråkat och agerat som det bästa som går i ett par skor enligt egen utsago – och ändå. De säljer ut stadiospelningar överallt i hela världen, år efter år. De får radiokanaler att gå bananas, eller ditt sociala medieflöde att svämma över av kommentarer och förväntningar bara genom att tala om att de kommer med en ny platta. Lars Ulrich har varit sommarpratare. De är antagligen – trots att de då varit på dekis så länge – världens största hårdrocksband, och de prenumererar på utmärkelser om tidernas bästa skivor. ”Master Of Puppets”. ”Ride the Lightning”. ”Kill ’em All”. ”Metallica”.

Man liksom bara vet – när METALLICA är bra så är de fan oslagbara.

Passande nog kan du därför peppa upp med en enkel tävling här på Heavy Metale. Du kan vinna filmen ”METALLICA – Through The Never”, och i sedvanlig ordning är det busenkelt. Allt du behöver göra är att kommentera här eller på Facebook och säga ”jag vill vara med” senast söndag nästa vecka (det är alltså den 28/8 för den som vill ha järnkoll).

Enkelt som fasen, uppladdande som fasen.

Visst är du med?

8 reaktioner på ”Tävla och vinn METALLICA!”

  1. Om man skall gå efter nya låten så är de ju fortfarande hårt på dekis. Helt otroligt egentligen att folk fortfarande bryr sig om Metallica med tanke på all skit de har gett ut sedan 90-talets början. Men det säger väl samtidigt en hel del om hur starkt deras tidiga material är, för jag utgår från att det fortfarande är deras fem första skivor som skapar nya fans och är de som folk mest lyssnar på ute i stugorna. Fast jag kanske har fel. Hur som helst, jag ville bara få det sagt som det gamla gnälliga Metallica-fan jag är och jag står gärna över chansen att vinna den där filmen. 🙂

  2. Tja, jag vill nog påstå att de varit på nedgång sedan den fantastiska …and Justice for all… men att Death Magnetic är det bästa de släppt sedan dess. Helt ok, till och med och jag satt faktiskt med ett litet leende på munnen första gången jag spelade den!

    Jag vill såklart vara med och tävla!

    1. Chief Rebel Angel

      Kul Björn, men tävlingen är tyvärr avgjord för ett tag sedan. Håll korpgluggarna öppna för nya tävlingar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *