Topp 3 Dåliga köp..

Kanske har du förstått att undertecknad köper en hel del skivor. Det har absolut eskalerat under åren, och de senaste åren ramlar det in någonstans mellan 100 och 200 plattor i postlådan. En gång i tiden hade jag ett stående vad med hustrun, där vi hade ”över/under 100 skivor på ett år” som mätetal, men det är ju helt förlorat. Det mest fascinerande är att jag verkligen inte tycker att jag gör dåliga köp. Oftast kollar jag skivor som jag är intresserad av i förväg om jag inte riktigt vet vad jag har att vänta, eller så tror jag att jag vet vad jag kommer att få. En del ”blindköp” görs visserligen, men inte sällan är det en skiva som innehåller medlemmar jag vet något om, eller har fått som ett tips av någon vars musikaliska känsla jag litar på. Jag har också dåliga skivor i hyllan, så är det, men om jag betalar 10 spänn för en MUSTASCH-platta som jag sedan inte tyckte var toppen så är väl det inte hela världen, eller om det landar en promoskiva som kanske inte föll mig i smaken – betalar man inget är det ju inte ens ett köp.

Men.

Det finns faktiskt en del dåliga köp, och häromkvällen roade jag mig med att lite sporadiskt och spontant plocka ut mina Topp 3 dåliga köp ur hyllan du ser delar av nedan.

skivhylla Sämsta 1

Vi pratar alltså om skivor inköpta på fullpris, med medföljande förväntningar om att detta ska vara något bra – och som sedan fullständigt fallerat att infria dessa förväntningar.

Såväl HELLOWEEN ”7 Sinners” från 2010 som QUEENSRYCHE ”Dedicated To Chaos” från 2011 är två etablerade akter som fallit hårt från höga höjder. Jag hade minnen från hur HELLOWEEN lät en gång i tiden, när skivor som ”Keeper Of The Seven Keys Pt 1 & 2” eller ”Walls Of Jericho” visade var skåpet skulle stå, där låtarna och leveransen var till lika delar fyllda av entusiasm, spelglädje och kvalitet, och hade läst lite om att den här skivan, ”7 Sinners” var av den känslan.

My ass, säger jag bara. ”7 Sinners” är en påse bajs, varken mer eller mindre, och inte ens inför detta inlägg kan jag faktiskt förmå mig att slösa tid genom att spela skivan. Ett klart snedköp – och kanske ändå inte lika illa som den andra stora akten. QUEENSRYCHE.

Vi pratar om ett band som i min bok står som ett av de bästa genom tiderna, som har alster som ”Operation: Mindcrime”, ”Empire” och ”Rage For Order” under bältet, där den förstnämnda är en av de fem bästa skivorna genom alla tider. Sedermera skulle ju bandet splitrras och bråka och skapa två band med samma namn, men det hade inte hänt vid denna release. Något annat måste dock ha hänt, för dessa mina hjältar släppte alltså med ”Dedicated To Chaos” ett magplask tillräckligt stort för att skvimpa samtliga ubåtar ur hela Stockholms skärgård. Detta är alltså en överstruken dödskalle i betyg, typ, och det är verkligen sinnebilden för hur ett så mäktigt band kan förfalla till träck. Usch.

Allra sämst, rent objektivt, är dock Polska BLACK RIVER. Skivan beskrevs som ”black’n’roll” i recensioner, och med medlemmar ur bland annat  DIMMU BORGIR och BEHEMOTH så tänkte jag att det här blir nog fint. Minns jag inte fel fick skivan dessutom inte alls speciellt dåliga vitsord i musikpressen, men… ledsen. Det här är verkligen illa. Kanske är det kompisen Per som beskrivit det allra bäst genom följande träffsäkra rader: Hobbyprojekt med div. medlemmar ur Behemoth, Dimmu Borgir mm.
Hoppas dock att inte allt för mycket tid läggs på det här, detta är nämligen inte bara det sämsta jag hört i år utan förmodligen på kanske 5 år. För att riktigt fatta hur jävla dåligt det är så surfa in på http://www.myspace.com/blackriverpl och lyssna på Sex pistols/Rolling stones lustmordet ”Jumping queenny flash” Antingen börjar ni skratta okontrollerat eller så begår ni harakiri på stört!!

Som sista tillägg till detta inlägg kanske jag ska vara tydlig med en sak.

METALLICA ”Lulu” finns inte i min skivsamling…

2 reaktioner på ”Topp 3 Dåliga köp..”

  1. Pingback: Recension: OPERATION MINDCRIME “The Key” | HEAVY METALE - ROCK 'N' RULE!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *