Väst är bäst?

Fredag idag, och du kanske funderar på vad du ska ha i glaset/högtalarna idag? Får man föreslå någon av de här, antingen Stigbergets West Coast IPA eller Poppels West Coast IPA? Stilen har sådär lite i smyg blivit en favorit för undertecknad, och det är påfallande ofta som någon av dem hamnar i den där gråa korgen på favoritaffären. Bra grejer, då båda ölen har såväl bra beska och fruktighet som djup, men ska jag välja en av dem (under pistolhot!) så är det nog Stigbergets variant. Den med fågeln. En anledning så god som någon att spela en gammal favorit?

Den här gamla favoriten med HELLOWEEN har ju inte ett skit med dagens inlägg att göra egentligen, men vaddå? Vad gör man inte för att få spela en gammal goding, right? Bra är det ju i alla fall, men… egentligen är det så enkelt att undertecknad rör sig västerut inatt. Mot Vegas. Las Vegas. Första gången där för min del, och givetvis undrar man ju om du har något bra tips? Vad gör man där som man inte får missa första (enda?) gången? Förra gången gick resan till Dallas, och precis som då kommer den här resan så småningom resultera i bilder (ja, om det finns nåt att rapportera… här gäller typ motsatsen till ”vad som händer i Vegas stannar i Vegas…). Och såklart ska vi koppla det till musik, för det är så vi gör på det här stället. Först – låt oss få det uppenbara avklarat. Den här låten är egentligen en styggelse, en sak som ZZ TOP inte borde tillåtits spela in med tanke på hur jäkla bra de var i sina bluesiga dagar…!

Jag gillar ZZ TOP. Inte i den här formen kanske, utan den tidigare, men ändå. Skägg… sväng… groove… what’s not to like? Rio Grande har dessutom ökentema (japp, Vegas ligger tydligen i Nevada,  öknen, har jag förstått..), så det är ju passande. men nej. Den låt vi ska spela och som liksom verkligen ger rätt feeling såhär en fredag när en resa dit bort stundar.

Värsta bruden, en gång i tiden. Numera mest gammal, men ändå – jag tyckte hon var sjukt läcker när det begav sig för en sisådär hundra år sen. Med en av de klassiska låtarna från en skiva som verkligen får nostalgiknölen att klia.

WARLOCK. East Meets West. Rebellängeln möter USA, går västerut och undersöker Nevadaöknen. Death Valley, månne? Den som lever får se. Och tills vidare skruvar vi upp volymen och diggar när Doro låter pipan regera!

1 reaktion på ”Väst är bäst?”

  1. Stigbergets är en riktig favvo, men tyvärr så kan jag inte dricka så mycket go öl längre, men en lite då och då kan man unna sig, annars får hålla mig till de få sorter som finns på den lokala butiken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *