Recension: SLÆGT ”The Wheel”

Danska SLÆGT är ju sjukt på g. Andra given ”Domus Mysterium” var som bekant fantastisk, men tro det eller ej – den tredje skivan, nu aktuella ”The Wheel”, är snäppet vassare och förmodligen danskarnas biljett till superstjärne-nivån. Där ”Domus Mysterium” kanske var lite exkluderande eftersom den ställde en hel del krav på lyssnaren (du vet… tid.. tålamod.. uppmärksamhet… alla dessa svåra saker såhär i detta moderna tidevarv!) så är ”The Wheel direkt, samtidigt som den inte kompromissar med djupet eller tyngden. Oavsett om du vill ha en skiva som är liksom IRON MAIDEN på sykad och svärtad döds eller en skiva som tillåter dig att flumma ut lite så: detta är den skivan. ”The Wheel” är i all enkelhet helt given för årsbästalistans högre placeringar, sen återstår det att se om man bräcker föregångarens andraplats på Rebellängelns Topp 50-lista

Så. ”The Wheel” då, vad är det som funkar så bra? Kort sagt – jag tycker att herrar Ccsquele (trummor), Olle Bergholz (bas), Anders M Jörgensen (gitarr) och Asrok (gitarr och sång) har hittat en form av slipstream som mixar IRON MAIDEN och TRIBULATION på ett genialiskt sätt i en del av spåren. Perfume And Steel är stört omöjlig att värja sig mot, och den sätter sig direkt – precis som Citrinitas med sitt malande av strofen ”show me how to kill my Gods”, en textrad som sitter fast som berget även efter att låten klingat av. Masican, V.M.A och Gauntlet Of Lovers är lika delar skön black metal-psykedelika (om det nu makes any form of sense..?). Svagast är faktiskt inledande Being Born (Is Going Blind), men allt är såklart relativt. Det betyder verkligen inte att det är en dålig låt för det.

SLÆGT är en del av den här nya, fantastiska vågen av danska band som är otroligt spännande att följa, och utan tvekan kommer de här grabbarna att gå väldigt långt. De gör spännande, egen musik som är lättlyssnad. Hits utan att kompromissa eller sälja ut sig. Betygsfyra är stark, och balanserar på kanten till ett maxbetyg. Bra jobbat, SLÆGT!

SLÆGT ”The Wheel” = 4/5. Mycket bra. Du behöver detta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *