Vila I Frid, Philthy

Den här veckan fylldes mediaflödet för oss rockers med en sorglig nyhet – MOTÖRHEADs före detta trummis Phil ”Philthy Animal” Taylor lämnade jordelivet, 61 år gammal. Denna rock’n’roll-hjälte föddes -54 i Chesterfield England och kom att bli helt essentiell för många MOTÖRHEAD-fans. Redan innan han försvunnit från oss så har en vanlig kommentar bland fansen varit att hans trumspel gjorde bandet äkta, och att det var på riktigt. Kanske beror det på viljan att fortsätta trots att galna upptåg utsatt honom för fara (trots allt, hur många andra trummisar fortsätter spela med stödkrage efter att man deltagit i en styrketävling med kompisarna, och brutit nacken i fallet från kompisens raka armar över huvudet?), kanske beror det på spelstilen. Sväng och känsla snarare än teknisk perfektion.

10 plattor och den legendariska ”No Sleep ’til Hammersmith”-liven blev det, däribland absoluta klassiker som ”Ace Of Spades”, ”Bomber”, ”Overkill” och min personliga favoritplatta med bandet, ”1916”. Totalt 17 år i bandet (om man nu räknar hans 3-åriga frånvaro mellan -84 och -87 som semester) innan han till slut fick sparken för svaga insatser.

Det minns ingen idag, och det är rätt förstås.

Vi pratar trots allt om en trummis som varit en integrerad del av institutionen MOTÖRHEAD, skapat såväl deras patenterade sound som deras image. Heavy MetAle har spelat MOTÖRHEAD i veckan, och höjer en Dead Man’s Hop i hans ära. Kavalkaden av härliga bilder nedan, tillsammans med just ”No Sleep…” är ett bättre sätt att hylla Phil ”Philthy Animal” Taylor än någon text vi kan skapa.

Vila I Frid, Philthy!

Phil 2 Phil 3 phil 4 Phil 5 Phil 6 Phil 7 Phil 8

1 reaktion på ”Vila I Frid, Philthy”

  1. Pingback: Rebellängeln Citerar: Lemmy. Som spelar på Hovet på fredag! | HEAVY METALE - ROCK 'N' RULE!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *