(Ashes) Against The Grain!

De här skivorna är så olika att det är nästan löjligt – ändå är deras titel så lika att de liksom inte klarar sig undan ett inlägg. BAD RELIGION och deras ”Against The Grain” är förstås en klassiker inom enklare och snabbare punkrock (ja, du vet ju, det finns ju ingen som inte gillar BAD RELIGION egentligen), medan AGALLOCH och deras ”Ashes Against The Grain” är lite svår och naturromantisk black metal, faktiskt en hyggligt lång bit från det fina och lättsmälta AGALLOCH som levererade lättlyssnade ”The Serpent & The Sphere” som avslutningsskiva. Ändå: en viktig platta, och framförallt en skiva som går på djupet och kräver många varv och dedikerad uppmärksamhet för att avslöja sina hemligheter.

På ytan alltså – helt olika förutsättningar, och som vanligt ska vi i den här blygsamma bloggen använda öl för att brygga de där skillnaderna. I mitten stoltserar Against The Grain Brewery med sin American Pale Ale ”Plus One”, en öl som faktiskt är… varken eller. Den är inte superenkel att älska och uppenbart fantastisk (BAD RELIGION), eller djup och lite hemlig med stor belöning över tid (AGALLOCH). Den är… medelmåttig. Vardaglig. Och kanske är det ibland precis vad som behövs?

BAD RELIGION eller AGALLOCH… vad väljer du? Och vad dricker du till? Enkel fråga månne, men svaret kan vara knepigt att hitta. Mångfacetterat. Vill du ha sällskap, ett bra humör och kanske lite mungipor modell uppåt. Du kanske vunnit en affär, fått blommor av din käresta, lagt en bra korv på grillen eller helt enkelt bara tycker livet är finemang? Rekommendationen från eder Ängel är då antagligen BAD RELIGION.

Men. Höst… lite motigt för det är mörkt. Mindre folk ute och rör sig grannskapet, och bra med tid för inre reflektioner och rannsakan, tid att bestämma sig för vem man egentligen är och vad som är viktigt för dig egentligen. Din inre kärna… då rekommenderar jag nog upprepade varv med mindre glättiga AGALLOCH, eftersom det är en inre resa (som SJ sa i sin reklam..).

Olika humör och tillfällen, olika skivor. Såklart är det ändå fredag, och då vet man att en öl är rätt sällskap alldeles oavsett. Varför inte följa med och köra just en öl med samma namn som skivan?

1 reaktion på ”(Ashes) Against The Grain!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *