Rebellängeln Tipsar: BLACK FAST: ”Spectre Of Ruin”

Namnet på den här gruppen… ojoj. Det är helt stört. BLACK FAST, hur ska man tolka det? Som en svart fasta? Eller snabb svärta? Eller att svärtan håller fast? Inte helt lätt att ta grabbarna från S:t Louis i Amerika på allvar om man enbart går på namnet – man kan lätt få för sig att det här är ett knippe folkölsrusiga ungar som inte har engelska som modersmål och lekt fram sitt namn i ett pojkrum (hej EVIL WARRIORS!), men det vore verkligen att låta ett lite ostigt namn lura en på konfekten. BLACK FAST blandar svärtad thrash med klassisk heavy metal och progressiva element, och den här tredje skivan ”Spectre Of Ruin” är ren magi från start till mål.
För egen del så har jag 2018 års skivor liggande i lite olika sorteringshögar för att kunna preppa den kommande årsbästalistan på ett bra sätt. Längst till höger finns de som inte har med saken att göra, längst till vänster de som är helt givna för en placering i toppen.
”Spectre Of Ruin” ligger i den vänstra högen, tillsammans med exempelvis TRIBULATION, HARAKIRI FOR THE SKY och SKELETONWITCH. Framförallt den sistnämnda påminner på flera sätt om den här skivan, även om detta är mer rakt på sak.
Men ändå. Så du fattar hur ruggigt stark den här skivan är, menar jag, och att det är ett Tips av högsta rang.

Skivan öppnar helt utan pardon då Cloak Of Lies kastar sig rätt in i ett riff. Det är så raka motsatsen till intro och stämningsfull uppbyggnad att det finns liksom inte. Tänk dig en boxare som ska matcha, och istället för att värma upp och svinga lite så bara kliver man rätt in i ringen och sluggar direkt. Skitbra är det, och Aaron Akin (sång, gitarr) har en röst som drar åt ZOMBIEKRIG-Alex håll. Den där lätta paniken ligger liksom och lurar under ytan på ett sätt som verkligen passar thrash metal alldeles ypperligt. Andraspåret Silhouette Usurper är väl skivnas stora spår, stabilt svängigt och bra som fan – men det finns så många att välja på! Phantom I Am, Famine Angel, Husk, Scarecrow And Spectre… listan är nästan lika lång som skivan, och det här är verkligen en platta som lever upp till den gamla klassikern ”no fillers – just killers”. 9 spår, inte ett öga torrt.
”Spectre Of Ruin” är bandets tredje fullängdare, och alltjämnt är man samma medlemmar. Förutom nämnde Akin så spelar även Trevor Johanson gitarr, Ryan Thompsonbas och Ross Burnett trummor. deras historia beskrivs rätt charmigt på Wikipedia, och överlag är ju känslan att det här bandet bara väntar på att explodera upp i en högre stratosfär. Gå till ett stort skivbolag som klarar av att skicka dem på spelningar runt jorden.
Det vore dem väl värt, för gosse – det här är bra!
Plugga in lurarna, ladda upp högtalara och låt den här veckans Tips skölja över dig.
BLACK FAST har med ”Spectre Of Ruins” släppt en tungviktare!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *