Respekt i alla kretsar!

Här har du dem. Det band som nog faktiskt alla gillar – och har respekt för. Och med ”alla” menar jag då inte bara folk inom alla musikgenrer. Nä, jag menar alla. Driva eget skivbolag och använda den kunskapen och plattformen för att släppa fram andra artister? Jajamen. Lira live runt om i världen och rocka arsle alldeles oavsett hur länge man än hållit på? Så är det. Hjärna och utbildning på topp-universitetsnivå? Såklart. Släppa typ 20 plattor som låter nästan lika fast inte alls? Jaaaaaa.

Det här bandet har så många hits att det liksom inte går att rabbla upp dem alla, och dessutom misstänker jag att det många av er läsare som haft en ”BAD RELIGION-fas” i era liv. Om du nu inte är Robban Becirovic på Close-Up Magazine, för då har du aldrig lämnat den fasen.

Vilken skiva som är den bästa bandet släppt? Svårt. Gamla klassiker som ”Suffer”, ”Against The Grain” eller ”Generator”? Värdiga val. Mittenskivor med oanat djup i form av ”Stranger Than Fiction”, ”The Gray Race” eller kanske ”The Empire Strikes First”? Bra val även de. Gäller ju förstås även de senaste och pigga alstren ”New Maps Of Hell”, ”True North” och ”The Dissent Of Man”. Japp, det här bandet smiskar fortfarande stjärt med de flesta. Och behåller respekten överallt. (Fast prova att söka efter BAD RELIGION på Metal Archives…)

Varför inte ge sig på en live? Detta är en fantastiskt intim och ösig spelning med bandet på The Palladium i Kalifornien, släppt 2006. Det finns en DVD där man blandar intervjuer med det här giget, och då blir effekten rikigt cool. Man ser hur svetten fläckar skjortorna allt mer för varje snärtigt spår!

Tyvärr blir det förstås så att man inte får med alla de nya godbitarna – lite svårt kan man ju säga, om man nu genomför en spelning 2006 kan man ju liksom inte ha med låtar som skrivs i framtiden…

SÅ. Upp med handen om det är någon av er som inte har respekt för BAD RELIGION, även om deras musik är lättillgänglig?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *