Badlands saknas!

Så, min onämnde arbetskompis som vi kallar Leinad för att inte avslöja denna hemliga identitet ska ha en get together med sina kompisar, och frågade undertecknad om det fanns lite bra svensk hårdrock han kunde plugga sina utländska kompisars öron med. Han brukar göra så (förra gången fick han bland annat med sig LUGNET!), och det är kul för jag brukar få chansen att gå bananer och plocka fram allt möjligt.

Det slutar inte sällan med att det kastas tips och tankar i en flera dagar utdragen sms-pingpongmatch, och tack vare Leinads bakgrund satte han till exempel MADISON-skivan i öronen på mig. Fint det, och det hela utgör alltså bakgrund till dagens rent av skandalösa upptäckt: eftersom jag vet att han verkligen uppskattar spelglädje och bra musiker som briljerar på låtar av klassiskt melodiöst snitt ville jag dubbekolla att han hade koll på de här pärlorna, BADLANDS med deras debut samt uppföljaren ”Voodoo Highway”. Du vet, Jake E Lees band efter att han lämnat Ozzy?

Problemet?

De här skivorna finns inte på Spotify. De går inte att Tipsa om till en Spotifylyssnare! Det är såklart skandal, då vederbörande alltså går miste om klassiska grymma spår som Silver Horses, High Wire, Shine On, The Last Time, Whiskey Dust, Dreams In The Dark för att nämna några. Ett band bestående av Jake, Eric Singer på trummor (på debuten, sen satte sig Jeff Martin på trumpallen för andra plattan), Greg Chaisson på bas och Ray Gillen på sång lyckas skapa känslan av att de bara liksom ramlar in, mickar upp och släpper loss.

Magi.

Och så finns det inte på Spotify så jag kan del det med Leinad? Det suger. Och påminner mig såklart om varför jag köper fysiska plattor fortfarande, för att kunna vräka på som fan när en sån här sak uppdagas. Ni andra får nöja er med vad YouTube kan leverera… Här har du The Last Time!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *