Rebellängeln Tipsar: RIOT CITY ”Burn The Night”

Ibland gör man det ju svårt för sig. Årsbästalistan är ett sånt exempel, ett mastodontarbete som sammanfattar årets 50 bästa plattor och därmed också betyder att gränsen för vilka skivor som kan komma på tal behöver dras ganska tidigt. Mitten av december eller något sånt i praktiken det senaste som Rebellängeln klarar av att ta in något nytt och massera in det i en sådan lista. 
Så kommer den skivan i ens väg strax runt jul, och varje gång jag nu kollar på Årsbästalistan för 2019 så är jag lite förbannad för att jag inte försökte få med den! RIOT CITY och deras ”Burn The Night” har ett omslag som luktar lite gamla JUDAS PRIEST, samtidigt som det är rätt fult – men det är ju insidan som räknas. Det vet vi alla. Och gosse: den här insidan är i det närmaste perfekt heavy metal av den gamla skolan!
Sången från Cale Savy varierar mellan klassisk hårdrocksröst och kastrat. Tänk Priest, AGENT STEEL så är du på rätt spår. Han har sällskap av Roldan Reimer (gitarr), Dustin Smith (bas) och Chad Vallier (trummor), och tillsammans ger dessa fyra kanadicker järnet från start till mål.
För det är svänget och låtarna som verkligen impomnerar med ”Burn The Night”. Otaliga är de gånger som undertecknads ungar kollat förskräckt på sin farsa som mitt i dammsugandet stannat upp och spelat luftgitarr som en besatt helt enkelt för att man inte kan hålla sig!
Warrior Of Time.
Burn The Night.
Bästa spåret In The Dark.
Fantastiska The Hunter.
Steel Rider.
You name it – the song’s got it.

 Och i sådana här fall är det alltid bäst att låta musiken tala.
Jag rekommenderar mycket hög volym och gott om plats så att du kan röja. 
RIOT CITY och ”Burn The Night” kommer att kräva det av dig.
Mycket nöje..! 

2 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: RIOT CITY ”Burn The Night””

    1. Chief Rebel Angel

      Ja, verkligen. Liten smygare kanske eftersom den inte syntes på en massa årsbästalistor, men ruggigt bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *