CRUCIFIED BARBARA LANSERAR EGEN ÖL TILLSAMMANS MED HEAVY METALE BREWERY

I samarbete med det nystartade microbryggeriet Heavy Metale Brewery AB, lanserar det svenska hårdrocksbandet Crucified Barbara nu sin egen öl. Först ut är en kaxig och högljudd Red Ale, inspirerad av bandets nya album ”IN THE RED” som släpps 10 september.

– Ett fantastiskt roligt samarbete, säger Per Johansson, bryggmästare på Heavy Metale. Jag har tillsammans med Ida Evileye, som varit ölspråkröret i bandet, diskuterat öl fram och tillbaka. Vi var inne på Bitter och Brown Ale, men fastnade för en Red Ale. Red Ale påminner både om bitter och Brown Ale. Man låter malten ta större plats och minskar på mängden humle vilket ger en behaglig, något torr och karamellig karaktär med en aning beska som avrundning.

Heavy Metale är ett bryggeri som har som filosofi att fantastisk rock och förbannat god öl är två extremt viktiga ingredienser för ett lyckligt liv. Bryggeriet vill med sin devis ”Ale for all and All for ale” visa att man är för en jämlikare dryckeskultur och mer kvalitet och hantverksöl till rock’n’roll-folket, –Och det är ju något som Crucified Barbara absolut kan ställa sig bakom, säger Lena Graaf, bandets manager.

Inför samarbetet fick bandet provsmaka de tre öl som Heavy Metale själva ska lansera nu i september/oktober : Unbeatable Rock IPA, veteölen White Wheatsnake, samt Liquid Cruelty; en Imperial IPA. Ölen fick mer än godkänt och bandmedlemmarna ser nu fram emot sin egen öl.

Heavy Metales Crucified Barbara Red Ale blir tillgänglig på marknaden i slutet av oktober. En QR-kod på öletiketten ger dig tillgång till hela det nya albumet.

 

3 reaktioner på ”CRUCIFIED BARBARA LANSERAR EGEN ÖL TILLSAMMANS MED HEAVY METALE BREWERY”

  1. Pingback: Rebellängeln Citerar: CRUCIFIED BARBARA | HEAVY METALE - ROCK 'N' RULE!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *