En månad till Hårdrockskväll!

Trettondagsafton är det dags igen – den årliga Hårdrockskvällen går av stapeln. Det ska som vanligt blir jäkligt kul, och det är ett riktigt knepigt att hitta rätt. Detta år har vi gjort det en aning annorlunda och ger mer fri tolkningsrätt till var och en avseende hur man vill hantera sin kategori. Det är enstaka ord som utgör varje kategori, som vanligt demokratiskt framröstat till följande:

  1. Festival
  2. Sommar
  3. Bäst Just Nu
  4. Nostalgi
  5. Rymden
  6. Döden
  7. Maffigt

Jag tycker det är bra, det ger ett härligt utrymme. För egen del har jag nog satt ner fötterna avseende ”Festival” och ”Rymden”, samt att jag på ”Nostalgi” har så många alternativ att det är rent av löjligt. MEN. Det övriga är knepigt. Förslag mottages tacksam på framförallt den sistnämnda kategorin ”Maffigt”. Jag är lite rådvill där. Förvisso kanske det spelar mindre roll egentligen, det är ju kvällen i sig som är något. Förra årets spektakel hittar du här, och det lär bli något liknande i år. Det vill säga fullt spjäll. Spontana tankar just nu om respektive kategori, utan att avslöja för mina medbrottslingar i Hårdrockssamfundet vad som valts:

Festival: Här har undertecknad valt låt. Det blir en hård sak, som helt enkelt ägde hela festivalen när det begav sig.

Sommar: …antagligen något lättare. Oftast förknippar jag sommaren med sol och grillande, med musik med bra sång och mer melodiöst. Inte sällan är det gamla klassiker som spelas. Något åt det hållet antagligen, men jag har inte satt ner fötterna än så att säga.

Bäst Just Nu: Den här kommer att bestämmas med minsta möjliga varsel. Som vanligt. Finns möjlighet att ta en representant från 2017 års bästa skiva, eller den låt som spelas mest när kvällen inträffar.

Nostalgi: Detta är ju lite av ett paradnummer för min del. Det betyder att urvalet av gamla godingar som väcker fina minnen är så stort att problemet blir liksom omvänt. Av alla dessa möjligheter, vad väljer man?

Rymden: Denna kategori är spikad, och det med en låt jag är väldigt nöjd med!

Döden: Oj, vad det här kan bli en hård och dyster kategori! Ett par olika alternativ finns på ritbordet, och jag skulle nog gärna bryta av ett eventuellt dödsbröt i övrigt om det går. Men då spelar man ju på att alla andra spelar stenhårda låtar – inte säkert att så blir fallet.

Maffigt: …typ blankt. har nog lyssnat på 20 olika spår som jag tänkte skulle passa men inte fastnat för något. Obra. Det här är dessutom en knepigt att hitta rätt genre tycker jag. Storskaliga stråkar och power metal eller episkt black metal-tugg?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *