Gefle Metal Fest 18 under uppsegling!

Den här helgen som kommer går Gefle Metal Fest av stapeln, och eder Rebellängel är laddad som ett litet barn inför julafton. Förra året kunde jag bara medverka en av dagarna, den här gången är det dubbla dagar som står på agendan – och givetvis kommer vi att kika lite på vad som väntar.

 

Fredagen rivstartar med WITCHERY klockan 14:15, ett av de banden jag faktiskt ser mest fram mot av alla. De skulle ju inte ha spelat egentligen, men fick hoppa in som ersättare.. och vilka ersättare sen! Sen är fredagen mer av en uppvärmning i övrigt. SODOM, CARCASS, SOULFLY och BEHEMOTH är banden som får min uppmärksamhet på stora scenerna, i övrigt blir det nog mest att hänga inne i Gasklockan och kolla på de ”mindre” banden. Dessutom ska jag försöka botanisera i skivtälten och se vad som kan tänkas bli bytet, har en hyggligt lång lista med plattor jag är ute efter och det brukar kunna vara en bra plats för fynd.

Vädret ser enligt prognoserna ut att bli dödligt varmt, så jag tänker dessutom att det passar bra med att undersöka tälten. Klarar ju liksom inte 30 grader och stekande sol hela dagen om man inte ligger i en pool.

Lördagen då? Här finns det ett par måste-se, och lite på samma tema så sparkar vi igång med en sån akt även den här dagen. THE LURKING FEAR spelar 15:05. och jag lovar att jag är där då. Sen följer TESSERACT (meckigt, vi får se hur dte funkar live på stor scen…), CORONER (nostalgi!) och AT THE GATES i snabb takt (man undrar ju lite för övrigt… hur ska Tompa Lindberg klara att leverera två toppgig under en och samma dag, med tanke på att han gapar och gastar i just LURKING FEAR också?). Antar att jag kommer kolla lite på CANNIBAL CORPSE också, men framförallt är det TRIBULATION och WATAIN som ska avsluta festivalen för undertecknads del. Det gäller att ta plats inne i klockan om man ska få se just TRIBULATION… känns lite märkligt att de inte är bokade på stor scen måste jag säga. Men – ryms man kan man kanske istället få en magisk upplevelse. Man får ta det onda med det goda, och minns jag rätt så finns det såväl toalett som bar därinne, så man får väl glida in i tid!

Så. Sist men inte minst.. hur känner du igen Rebellängeln då?

Håll utkik efter det här, med en rätt urtvättad och lite trasig grå CARCASS-tröja så ligger du bra till för att hitta rätt. Kom och säg hej vet ja!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *