Halloween?

EDIT: Du kan förstås läsa detta inlägg, men kanske ska du börja bakifrån, med Alexanders kommentar. Det är skrivet i en enda tankevurpa, och innehåller faktafel de luxe. Det här är inte en dansk bärs, det är en svamerikansk öl (Ölen Nightmare on 18th Street är en collab/sammbryggning mellan svenska Brewski och amerikanska 18th Street. Inte Mikkeller å dansk, snarare svensk ?) och det gör ju hela alltihop en aning… genant. Men – inlägget är kvar i sitt original enligt nedan. Du får skylla på hjärnspöken, så här till Halloween…!

Är det Halloween idag? Allhelgona? Jag vet faktiskt inte. Det där med spöken och gastar och ”bus eller godis” som kommit från andra sidan pölen så stort har liksom samtidigt fuckat upp lite av den kunskapen. Och det spelar liksom ingen roll om man kollar upp vilka datum respektive grej ska vara egentligen, eftersom det stora problemet är att ingen annan heller vet, så det plingar på dörren närmare en vecka i streck då utklädda barn vill ha godis.

Fattar man ju, vore jag barn skulle jag lätt ha tagit chansen, antagligen är det väl samma driftiga ungar som plingar på Rebellängelns dörr alla dessa dagar. Lurad igen, liksom.

Oavsett den här svårigheten att peka ut om det är idag eller igår som är den korrekta dagen så är det ju helg, och jag har förstått att det är Halloweenhelg. Det ska förstås firas med pumpa och ståt, skräck på TV och godis i skål. Och öl. Förra året var det dessa två, i år är det lite blandat. Såklart är det det här som får stå modell för helgen dock:

halloweenol halloweenol-2

Detta är Mikkellers ”Nightmare on 18th Street”, en rätt okej öl. Inget fel i den, och en väldigt rolig och passande etikett för helgen (om det nu är Halloween…?). Inte den bästa öl jag druckit, inte den sämsta. Notera även att jag släpade in ett jäkla löv för bilden, lite så där lamt Hopmaestro-style, fast bara en liten del på vägen.

Till det här spelar vi förstås ruskig musik. Jag tänkte ett tag på dansk musik eftersom bryggeriet är därifrån, sen slog jag det ur hågen för att ta en passande skräckfilm – och insåg med ens att det faktiskt var dansk musik (!) i form av KING DIAMOND! Jag kan faktiskt inte tänka mig så många fler passande skivor än den här, helgen till ära. ”Abigail” är en historia som verkligen är läskig och bra framförd på samma gång, och även om jag tycker att KING DIAMOND många gånger levererat även efter det så är nog detta den absoluta höjdpunkten.

 

När du sen druckit upp din ”Nightmare on 18… så kanske du är sugen p ånågot annat. Någon av de här, månne?

ballast-2 ballast-3 ballast lady evil

Ballast Point är ett av mina favoritbryggerier, och när 2015 sammanfattades så hade jag just ”Sculpin IPA” som en av mina favoriter för året som passerat. Nu har de kommit med en version som adderat Grapefrukt, och spontant kan jag alltså säga att… nja. Det var sådär, Kanske för att jag generellt har lite svårt för frukt i öl, eller för att grapefrukt inte alls är en favorit (till skillnad mot originalet), men detta föll mig inte alls i smaken!

Bättre med nyheterna Eviltwins ”modern IPA” och Amagers ”The Lady….” som bägge fick sig en släng av sleven i Hopmaestros nyhetsbrev för släppen den 7:e oktober. (Ni ser, I’m hip and following the ’maestro!) Bra öl, funkar fint, kan skrämma slag på folk. Ok? Perfekt för idag.

Alltså. Halloween är här (?), och det ska firas. Med öl och bra musik!

3 reaktioner på ”Halloween?”

  1. Ölen Nightmare on 18th Street är en collab/sammbryggning mellan svenska Brewski och amerikanska 18th Street. Inte Mikkeller å dansk, snarare svensk 🙂 Tycker den ölen är sjukt bra, vet att Hopmaestro instämmer!

    1. Chief Rebel Angel

      Nej, men – oj! Du har så rätt, och jag kan egentligen inte skylla på nåt. Total tankevurpa, och det gör ju hela inlägget vansinnigt fel.
      Får lägga en ”edit” i början om hur knas det blev. Tack för påpekandet, även om jag känner mig lite som ett arsel nu….!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *