Happy Halloween!

Fredag, och inte vilken fredag som helst – det lär knacka på utspökade ungdomar och avkräva dig godis eller bus. Det är trevligt, jag ska erkänna att det är en sån där högtid som vuxit på mig. Gillade den inte förr riktigt, men nu är det nog jag i vår familj som är som hetast på allt. Och på bilden ovan har du ju typ receptet på en lyckad kväll.

Två pumpor, redo för att slaktas och därmed omvandlas till ansikten som du kan lysa upp. En Dead Man’s Hop (du har väl inte missat tävlingen som rullar på INstagram och Facebook?) som passar alldeles utmärkt till – den är ju för tusan tillägnad de döda, så det kan inte finnas många andra helger som den passar bättre! – samt en Wolf Pale Ale som du kan spilla i dig när du blivit varulv. Du hittar mina texter om ”Rebellängeln Dricker” på dem här (Dead Man’s Hop) samt här (Wolf Pale Ale), ifall du nu absolut vill läsa mer. Givetvis handlar det mindre om själva ölen och mer om musiken, och du får där en salig röra av MAYHEM och WOLF. Med mera.

Men.

Om du nu inte vill läsa det där gamla tjafset så är det ingen fara – du ska få lite nytt tjafs här. För det finns saker att kommentera och notera. Det blir högt och lågt, blandat och… ja.. gott? Sådär som det kan bli ibland med eder Rebellängel, att det liksom rullar runt och man vet fan inte var det ska sluta. Det enda jag själv vet när jag ska skriva ner allt nu är att det kommer att innefatta musiktips eftersom jag är lite kär i en ganska ny platta…

För det första: du minns det där om konceptalbum? Söndagsbilagan som handlade om de bästa som släppts, tycker jag? Det finns en till grej jag tycker att du ska läsa. Det är BETWEEN THE BURIED AND ME som på Bring The Noise går igenom sina 10 favoritplattor inom just genren. Man kan konstatera att de väljer ett par riktiga klassiker, minst sagt, och att de rör sig en bit utanför de klassiska hårdrocksplattorna. BETWEEN THE BURIED AND ME har förresten gjort en riktigt fin platta med ”Come Ecliptic”, men det är ju en annan diskussion. (dubbelkoll här – det syns att det finns en massa länkar i texten va, så du inte missar grejer?)

För det andra: Mikeller American Dream har bytt utseende. Jävligt lurigt, speciellt eftersom den varit borta ett tag (i alla fall från mitt lokala Systembolag), och jag trodde det var en ny öl till dess att jag kollade noggrannare på den. Jag tycker väl inte att någon av etiketterna är speciellt bra eller snygga, men man vill ju ha ölen som är helt grym (den gamla etiketten kommer från inlägget om just ”The Amreican Dream”, där RAGE AGAINST THE MACHINE for vara med på ett hörn).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

American Dream old

 

För det tredje: man ska ha godis på Halloween. jag gillar lakrits, och det finns gitarrformade saltlakritsar som heter ”Black Metal”. De är rätt okej, inte de godaste jag vet, men väldigt passande. Men: jag har inga. De finns inte överallt. Så jag behöver lite hjälp… var hittar jag dem? Har för mig att det kan vara någon annan distributör än karamellkungen, men vilka då?

För det fjärde, och nu snackar vi musiktips och black metal: VREID.

Vreid-Solverv-44979-1

Plattan ”Sólverv” är inget annat än fantastisk. Snygg, melodiös, svängig black metal som framförs på Sognamål, alltså denna norska dialekt som pratas i Sogndal. Om jag förstår saken rätt. Jag är helt fast i den, och den passar förträffligt för en kväll som denna. Samla lite löv, spela skivan som passande nog börjar med en låt som heter Haust, och njut. Sicket jäkla sväng!


Verkligt bra, och vad det lider ska det petas ihop en recension på det hela också. Som om det inte räckte med de du fick tidigare i veckan, med GRAVEYARD, W.A.S.P och BRING ME THE HORIZON på en och samma dag.

Så. Sist men inte mins (se, det blev inte så långt den här gången – tack för att du var med ändå hit!)t: Happy Halloween, önskar Rebellängeln och… LAMB OF GOD!

 

3 reaktioner på ”Happy Halloween!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *