Hårdrockskväll 2016!

Jajamen, så är den här – årets bästa kväll!

Tillsammans med goda vänner/galningar/hårdrocksfreaks samlas vi för ett halvt dygn av konstant hårdrockande, och som vanligt är peppen total. Detta år har vi slumpat ut så att 7 stycken av samfundets totalt 12 medlemmar har haft fritt val på varsin kategori som sedan alla får hålla sig till, och som mvanligt är det hemlighetsmakeri å det grövsta. Imorgon avslöjas mina val detta år, men  som uppvärmning lite tankar. Innan varje kategori får en körare nedan kan jag konstatera att detta år varit otroligt svårt – som du kan se på bilden ovan har det körts hela 5 stycken versioner av skivor på resan… och ingen av ovanstående blev den som till sist valdes! Jag har också valt att hålla ett tema på låtarna, baserat på kategorin som är nummer 7 – det musikaliskt bästa årtiondet. Läser du kategorierna noga nedan kan du lista ut vilket årtioende vi pratar om, orkar du inte bry dig tänkte jag lägga ut texten om det också imorgon. Okej? Så här tror jag om dagens begivenhet!

  1. Spelglädje & Sväng. Det var jag som valde den här kategorin, då jag tyckte det var ett enkelt och bra sätt att börja kvällen på. Men det var jävligt korkat, jag har nog bytt låt hur många gånger som helst eftersom det blir alldeles för brett! Det här kan dock bli kvällens spretigaste kategori, och jag tror inte det kommer att krocka något. Har ingen aning om vad jag tror kommer spelas, men jag ser fram mot kompisarnas bidrag mer än mitt eget. Själv har jag valt en tuff låt som jag vill lira luftgitarr till och som jag tycker sparkar igång hela klabbet på ett bra sätt..
  2. Bästa Avslutningslåt. Den här kom från Stones borta på Tune Of The Day. Den har jag haft svårt för, och ägnade ett helt inlägg åt tidigare under hösten. Förra veckan tror jag ändå att dte föll på plats, och även om man kanske inte med bestämdhet kan säga att det är världshistoriens bästa avslutningslåt är jag nöjd med valet. Som det blivit på slutet förväntar jag mig dessutom en del MOTÖRHEAD här. R.I.P Lemmy.
  3. In The Shadow Of The Big 4. Thrash alöltså, men ingen av de stora fyra SLAYER, MEGADETH, METALLICA eller ANTHRAX. Svårt först – som detta inlägg handlade om – men här ramlade allt på plats ändå, och det för ett par veckor sen. Och gissa om jag tror vi får höra TESTAMENT (men inte av undertecknad)?
  4. Bra fast på svenska. Den här hade jag initialt svårt för, tänkte att det var en skräpig kategori. Speciellt efter att jag ”gett bort” VANHELGD till Per, då jag var inställd på att spela SKOGEN…och sen ändrat mig då ljudbilden på ”I Döden” är rätt svag i jämförelse med allt annat jag kommer spela. MEN – det har slutat tvärtom! Detta är en av de roliga kategorierna, och jag har säkert haft en 3-4 låtar som jag bytt mellan. Efter att ha ratat bland annat ZOMBIEKRIG, ISTAPP och STILLA är jag nu väldigt nöjd med mitt val. En dunderlåt, helt enkelt, från en dunderplatta. Men om nu Per inte spelar VANHELGD blir jag lite sur!
  5. Bästa Låten på 2015 års bästa platta. Oj, vad det kommer krocka. Jag antar att vi får ett par som väljer He Is av GHOST, och eftersom min Årsbästalista är såväl officiell som rätt med samma segrare som bland annat Stones så tänker jag att det blir krockar. Men – en bra låt är en bra låt!
  6. God Save The Queen. En låt som hyllar England alltså, och detta mina vänner, detta är min baneman detta år. Jag kan liksom inte hitta rätt, har det känts som, och har nog bytt den här låten ett tiotal gånger. Är fortfarande inte helt nöjd, men tiden har ju liksom runnit ut… Förväntar mig förresten att få höra såväl MANOWAR Hail To England som någon version av just God Save The Queen. Inte för att någon av dem är bra, men för att de passar.
  7. Låt som representerar, enligt dig, det bästa årtioendet. Ja. Helt omöjligt egentligen. 70-talet skapade hårdrocken och levererade alla dessa klassiker, 80-talet var den klassiska hårdrockens guldålder med ikoniska skivor, 90-talet gav oss grunge, döds- och black metal. Den moderna tiden, 00-talet och nu 10-talet är en häxblandning av allt. Jag tror att låtarna kommer spreta lika mycket, men är nöjd med min låt. Den har spelats förr en gång på en hårdrockskväll, men den passar väldigt väl in här, på mitt val.
  8. Bäst Just Nu. Som vanligt avslutar vi med frikortet och låten som är bäst just nu. Mitt val är en för mig ny låt som jag gillar som fan, men som vanligt är den största behållningen här att få höra alla andras val. Brukar vara riktigt bra.

Åtta låtar, 12 personer. Det brukar bli en 9 timmar sådär, så vi sparkar igång med nedsläpp 15:00 och brakar på. Vi avslutar med lite blandade bilder från tidigare år, bara för att komma i stämning.

Vad spelar du denna dag, Hårdrocksafton 2016?

HK 1 HK 2 HK 3 HK 4

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *