Låtar som heter samma sak: I Am The Void

Bilden på den här filmaffischen är ju inget annat än fantastisk. Superläcker, tycker jag, synd bara att den kanadensiska filmen från 2016 inte riktigt verkar leva upp till det intrycket om man läser kommentarerna och recensionerna. Ganska förvirrat, som helhet, verkar det. Vad som också kan vara förvirrande är ju låtar som heter samma sak men har helt olika avsändare. Imorgon är det Sveriges nationaldag (det ska vi fira lite extra här på bloggen – kolla in det) och självklart har vi två svenska akter i fokus idag: SVARTKONST och DARK TRANQUILLITY som båda har gjort en låt som heter I Am The Void.

SVARTKONST-skivan är ju från i år som du vet om du läste recensionen, och bjuder överlag på ganska klassisk black metal med sväng medan DARK TRANQUILLITY’s ”We Are The Void” har ett par år på nacken och givetvis följer bandets normala recept.

I Am The Void i TRANQUILLITY-tappning kanske inte är en av deras största och mest efterfrågade låtar, dels för att den ligger på en skiva som liksom ”kläms” lite mellan tidigare och populärare alster, och nyare ”Atoma” som kändes lite som en omstart för bandet – men också för att låten i sig är lite anonym på just ”We Are The Void”-skivan. Den ligger där, nästan sist, och glänser inte på samma sätt som singelspåren som inleder skivan. Med det sagt: den är kanske lite bortglömd, men det är en bra låt för det. Ger verkligen perspektiv på det där med lägstanivå, om en låt av denna kaliber kan kännas lite bortglömd!

SVARTKONST behandlar sin I Am The Void på ett helt annat sätt och ger den prime time som nummer två på skivan – alltså den tyngsta placeringen i låtordning och verkligen en plats i strålkastarljuset. Det här bandet är ju i praktiken ett enmansprojekt av Rickard Törnqvist, så även uppvisas en ruggig talang för att skriva låtar. Om vi i Göteborgarnas fall pratar rutin och enorm lägstanivå så får vi antagligen i Härnösandsbons fall fokusera på svindlande höjder.

Tycker lilla jag då. Men det intressanta är ju: vad tycker du – vem är det som egentligen är tomheten?

Vilken I Am The Void är bäst?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *