MANOWAR vs W.A.S.P?

Imorgon smäller det på riktigt, men redan idag går förfesten igång med förfesten för Gefle Metal. Det är en riktigt bra uppsättning man lyckats få dit tycker jag, speciellt om man vill värma upp festivalpubliken eftersom alla har en aura av ”party” runt sig kan jag tycka, trots att de musikaliskt skiljer sig åt en hel del. För egen del kommer blir det premiär i samband med att den ”riktiga” festivalen startar, så alla de här hjältarna missar man.

BULLET är väl inte något som jag älskar, och det lilla jag har hört av MYSTIK verkar okej – men WOLF är ju inte bara kompisar till oss på Heavy MetAle i samband med att vi kokat deras Wolf Pale Moon Ale – det är ju också ett band som faller Rebellängeln i smaken. Det hade man gärna sett, precis som den stora attraktionen för kvällen. W.A.S.P.

Jag menar…. W.A.S.P!

Det är fan inte illa, och speciellt om man kollar in det här bandets hits, då inser man att det egentligen inte finns så många band som kan mäta sig med dem vad gäller att plocka ihop en setlista av idel guld, om så skulle önskas. Dessutom är det ju så att W.A.S.P egentligen är ersättare (tro’t eller ej), eftersom grundplanen var att MANOWAR skulle ha den där platsen innan man drog sig ur.

Det där är värt att peta lite i, kan jag tycka. De här två bandet har ändå en hel del gemensamt, sett utifrån.

  • Det tidiga materialet är nog närmast att betrakta som klassiskt. Allsångsvänligt, och av den där sorten som i stort sett varje hårdrockare i världen kan texterna till. I alla fall när en öl eller två gjort att det släppts lite på ”credd-o-metern”. Men..
  • …det är länge sen nu. Det sentida materialet är liksom långt från pur glädje att lyssna på, och de är faktiskt ett gäng gubbstruttar numera.
  • De här jänkarna har udda åsikter. Extremt högerkristen (Blackie), eller åtal  för barnpornografi (Karl Logan i MANOWAR) och en i övrigt fruktansvärt sexistisk approach.

Personligen tycker jag att W.A.S.P. är ett bättre resultat för Gefle Metal Fest, men det där är ju olika hur man tycker. Och för att verkligen spetsa till det har du en spellista i all enkelhet här, med 5 låtar från varje band om vartannat. Ingen större tanke har gått in i det, utan i stort sett är det dessa som dyker upp om du söker på Spotify. Och lyssnar man igen dem så inser man att det är bra skit, alltihop – ch då är inte ens Metal Daze, MANOWAR-låten som bär stor del av skulden till att undertecknad är hårdrockare med i listan så det saknas ju inte mer material om så önskas..

Vad tycker du? MANOWAR eller W.A.S.P.?

2 reaktioner på ”MANOWAR vs W.A.S.P?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *