Nordvis, MURG, Sons Of Crom

Det är bara att erkänna – Nordvis Records har något speciellt. Dels är det ett skivbolag som ligger mitt i ingenstans uppe i Lappland, dels har man en filosofi som gör att man attraherar artister som dras till det naturromantiska och som påfallande ofta presterar bländande black metal. Kolla in på deras onlinebutik så ska du se ett helt knippe band vars namn du knappt kan uttala. Bra så, men det är inte därför de får ett eget inlägg – det är för fingertoppskänslan. Två av Sveriges mest spännande black metal-artister finns redan på bolaget, STILLA och MURG, och nu utökar man sitt stall med något av en liten överraskning – SONS OF CROM. Det där är inte black metal, men det är ändå helt i linje med Nordvis på något sätt. SONS OF CROM släpper snart nytt om jag förstår allt rätt, och med tanke på hur föregångaren ”Riddle Of Steel” lät så passar det faktiskt som hand i handske.

Jag är inte så lite uppspelt över vad vi kommer att få höra, om jag ska vara ärlig! Jag menar… lyssna på detta och erkänn att ett giftermål med Nordvis på nästa släpp låter lockande?

Vill du dessutom ha lite läsning under tiden?

Då tar vi till de nämnda STILLA och MURG. Båda banden fanns ju med på Årets sammanfattning, och nya MURG-plattan ”Gudatall” har undertecknad dessutom recenserat för Werocks räkning. Den är bra, minst lika bra som debuten ”Varg & Björn”. Dessutom rekommenderar jag denna intervju med bandet, genomförd på Bardo Methology. Niklas Göransson gör ett bra jobb med att mejsla ut en bild av vad bandet vill säga, och får dem att kommentera sina texter och meningen med låtarna fast de nog egentligen inte riktigt vill. Bra läsning, speciellt om man gillar bandets musik. Och vem gör inte det?

Hatten av för Nordvis helt enkelt, som plockar upp dessa pärlor och delar ut dem bland alla oss svin. Det kanske hetaste bolaget av alla just nu, på den kallaste platsen såväl geografiskt som musikaliskt!

2 reaktioner på ”Nordvis, MURG, Sons Of Crom”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *