Nu Spelas: AMORPHIS ”Skyforger”

Allt är Linus fel. Eller förtjänst då, beroende på hur man ser det. I fredags tittade undertecknad in på Sound Pollution, Stockholms (Sveriges? Världens?) bästa skivbutik för att plocka upp lite ess. MARK MORTONs soloplatta, DESERTED FEAR-skivan, THE MOTH GATHERER och DIABOLICAL. En fin samling, samtidigt som man i sedvanlig ordning får lite gott skitprat.

Och i butikens högtalare dundrade den här plattan – kanske det bästa som kommit från Finland någonsin, Koskenkorva, bastu och tango inkluderat. Det är såklart en av de bästa skivorna som producerats på den här sidan 2000-talet, men i vanlig ordning kan man liksom glömma bort det tills man hör den (några andra exempel på det omfattar t ex MACHINE HEAD ”The Blackening”, BOLT THROWER ”Those Once Loyal”, HARDCORE SUPERSTARs självbetitlade svarta album eller MASTODONs ”Leviathan” för att nämna ett par). Kort sagt, AMORPHIS må skicka ut bra skivor fortfarande, men så bra som de var här har de aldrig klarat av igen.

Och det där har varit med mig under hela helgen. Den här skivan sparkar arsle på de bästa av sätt – melodierna är så vackra att man närapå bölar. Skruva upp volymen så njuter vi av AMORPHIS!

2 reaktioner på ”Nu Spelas: AMORPHIS ”Skyforger””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *