Nu Spelas: AT VANCE

Se där vad ett enkelt inlägg om Sveriges Bästa Sångare kan göra – det hamnar oväntade skjivor i spelaren! Hade för mig att jag hade haft AT VANCE och deras ”Chained” som Rebellängeln Tipsar, antingen här på Heavy MetAle eller på gamla Metalbloggen… men så fan att jag kan hitta det inlägget? Google klarar heller inte biffen, så antagligen är det jag som har fel. Hade kanske bara tänkt att skriva det, men inte hunnit eller tappat bort det?

Oavsett, tanken var att länka dit, men det blir tvärtom. Det är ju Mats Levén som sjunger på den här plattan, en skiva som ligger sådär ömsom inom power metal-galopp och ömsom inom klassisk melodisk hårdrock. AT VANCE är väl främst Olaf Lenks brainchild, och de övriga nästan att betrakta som hyrsvärd. På ”Chained” från 2005 är det just Levén som dominerar, och jag är väldigt förtjust i den här skivan. Spår som Tell Me, Chained, Run/Leave och Two Hearts tycker jag är riktigt sköna!

På andra skivan du ser, ”VII” är det Rick Altzi som sjunger, och förutom att omslaget är klart politiskt inkorrekt så är det en övergripande lite svagare platta. Det finns väl ljusglimtar som Answer Me, men överlag är detta den sista plattan som Rebellängeln har köpt med bandet. Det hänger väl i ärlighetens namn också ihop med just att Levén saknas, inte för att det är dåligt här heller, men… det är bara inte lika innerligt. Lika charmigt.

Ändå: den hamnade ett varv i spelaren den med. Det var ju länge sen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *